FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEPONOVLJIVI UFC 229

VIDEO Prije točno četiri godine Khabib je ugušio McGregora, prisjetimo se kraja borbe i kaosa koji je nakon toga nastao

Niti jedna UFC priredba u povijesti nije postigla takvu prodaju, ali niti interes kao UFC 229.

Nurmagomedov vs. McGregor (UFC 229) (Foto: Afp)

Noć sa 6. na 7. listopada 2018. godine donijela je najveći MMA spektakl koji smo do sada imali priliku vidjeti. Obranu titule prvaka UFC-ove lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, protiv najveće zvijezde u povijesti ovog borilačkog sporta, Conora McGregora.

UFC 229 priredba ugostila je ova dva velika rivala u Las Vegasu.

Žestoka uvertira dovela do usijanja emocija

Borba je to koja je imala žestoku uvertiru. Inače suviše brbljavi Conor McGregor nije se suzdržavao po pitanju načina na koji će vrijeđati prvaka i njegov tim, no najviše je pogriješio kad se prihvatio njegove obitelji i religije, što je nešto na što inače smireni Khabib nije mogao ostati sabran kao inače.

Prisjetimo se samo svega što se dogodilo i samo par mjeseci ranije, odnosno napada na autobuse tijekom priredbe u Brooklynu, na kojoj je Khabib došao do titule prvaka, savladavši Ala Iaquintu. Tada je McGregor objasnio da je u pitanju bila odmazda zbog reakcije Khabiba i njegovog tima prema Conorovom prijatelju, Artemu Lobovu.

Ušlo se tako u okršaj uz puno različitih emocija, a one su čini se puno pozitivnije u borilačkom smislu djelovale na Khabiba, koji je u Octagon ušao kao čovjek na zadatku, čovjek s ciljem ne samo da McGregora pobijedi nego da ga pokuša što je više izdominirati i ako je ikako moguće razotkriti te osramotiti.

I napravio je puno toga po tom pitanju već u drugoj rundi, kad je napravio ono što je rijetko tko očekivao. Irca je uzdrmao tijekom borbe na nogama, munjevitim krošeom u bradu, na što McGregor nije najbolje reagirao. Nije ipak Khabib tim putem završio borbu, nego je to napravio kasnije, na puno legendarniji način.

Sredinom četvrte runde uhvatio je McGregora u gušenje i prisilio ga na ono što borce najmanje vole raditi, tapkanje. Do dan danas mnogi smatraju da je McGregor izgubio tim tapkanjem dio svoje časti, odnosno da bi ratnički bilo da se pokušavao izboriti sve dok ne zaspe. 

Impresivni Khabib uništio McGregora

Umjesto toga, dobili smo impresivnu pobjedu Khabiba, a onda i nezaboravne scene koje su uslijedile nakon toga. Nereda kakvi nikad ranije nisu bili viđeni, a koje je pokrenuo Khabib, preskakanjem kaveza i napadom na Conorovog trening partnera, također vrlo brbljavog (ali bez ikakvog pokriča) Dillona Danisa.

Sve je rezultiralo masovnom tučnjavom između dva tima, ali i još nekih osoba koje su se priključile, većinom iz prvih redova gledališta. Uistinu nezaboravne scene.

Khabib je na kraju odveden iz dvorane bez da je primio pojas prvaka, koji je tada po prvi put obranio, dok je Conor još neko vrijeme ostao u Octagonu uz članove svog tima.

Priredba je na kraju ostvarila ogroman financijski uspjeh, sa čak 2.4 milijuna prodanih prijenosa. To je UFC-ov rekord za koji se čini da još neko vrijeme neće biti ugrožen.

Khabib se nakon toga borio još malo dva puta, prije nego se umirovio sa savršenim omjerom 29-0. McGregor se vratio tek 15 mjeseci kasnije, savladavši Donalda Cerronea, ali nakon toga su uslijedila dva poraza od Dustina Poiriera. Trenutno je teško zaključiti kakve bi mogle biti njegove ambicije za budućnost.

Samog kraja borbe u Octagonu, ali i svega što se dogodilo nakon toga, možete se prisjetiti u našem priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider