FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
velike borbe

VIDEO Pogledajte najbolje UFC poteze godine: Bilo je stvarno brutalnih scena

Godinu je obilježio i veliki pad Conora McGregora.

Počinjemo najboljim potezom cijele UFC-ove godine. Češki poluteškaš Jiri Prochazka ne samo da je fantastično, kružnim laktom, nokautirao Amerikanca Reyesa, nego je to napravio u sjajnoj borbi, a pobjedom je zaslužio napad na titulu.

Godinu je obilježio i veliki pad Conora McGregora. Poražen je u obje borbe u kojima je nastupio, oba puta od Dustina Poiriera. U drugom porazu slomio je nogu, a uz mogući manjak motivacije, pitanje je: može li Conor opet biti ono što je bio?

Suprotnost Conoru: najveći uspon godine ostvario je briljantni Dagestanac Islam Mahačev. S tri uvjerljive pobjede, potvrdio je da ga s pravom zovu "novi Habib", i cijela laka kategorija već dršće pred ovim fantastičnim borcem.

Godinu je obilježila i jedna prava filmska priča. Brazilski veteran Glover Teixeira, pred sam kraj karijere, s pune 42 godine, postao je prvak! Pobijedio je Poljaka Blachowicza i postao najstariji UFC-ov prvak s prvim naslovom u karijeri.

Najveće iznenađenje godine priredila je Amerikanka Julianna Pena. Dovedena je pred nepobjedivu Brazilku Amandu Nunes kao na odstrel. A onda je šokirala Brazilku, i postala nova prvakinja.

A izbor za kompletno najboljeg borca cijele godine šteta bi bilo svesti na jedno ime.

Brazilac turbulentne karijere, Charles Oliveira, iznenađujuće je zauzeo ispražnjeno Habibovo prijestolje, i onda još obranio naslov! Oba puta prekidom.

Amerikanka Rose Namajunas dva puta je pobijedila godinama neporaženu Kineskinju Zhang Weili, i zavladala kategorijom slamka.

Ali najbolji borac godine ipak je Kamaru Usman. Čak tri puta obranio je naslov u velteru. Svoj ukupan skor u UFC-u produžio je na nevjerojatnih 15-0, i stigao do usporedbi s najvećim borcima svih vremena.

A za sam kraj: ne možemo bez kraljevske, teške kategorije, čiji vladar nosi neslužbenu titulu najjačeg čovjeka na svijetu. Francis Ngannou još u ožujku uzeo je taj naslov Stipi Miočiću. A za manje od mjesec dana, gledat ćemo ga u prvoj obrani naslova. Jedva čekamo!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider