FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEKAD SJAJNI BIGFOOT SILVA

VIDEO Pobijedio je velikog Fedora i Overeema te se borio za UFC titulu, a sad je još jednom gadno nokautiran

Brazilski MMA teškaš, Antonio "Bigfoot" Silva, nastavlja srozavati svoje nekad veliko borilačko ime.

Bigfoot Silva vs. Oleg Popov (Foto: YouTube)

Ljudi koji su duže vremena zainteresirani za borilački sport svakako znaju tko je Antonio Bigfoot Silva, no i oni koji ga prate samo sporadično su vrlo vjerojatno čuli za ovog danas 42-godišnjeg Brazilca.

Riječ je o čovjeku koji je kao borac Strikeforce organizacije 2011. godine postao tek drugi čovjek koji je savladao Fedora Emelianenka, po mnogima najvećeg MMA teškaša svih vremena, a nedugo nakon toga se uputio u UFC, gdje je preko Alistaira Overeema, još jednog ogromnog borilačkog imena, došao do borbe za titulu UFC prvaka.

Nokautiran u 11 od posljednjih 14 borbi

Za UFC naslov borio se u svibnju 2013. godine protiv Caina Velasqueza i tu je zapravo krenuo njegov pad. Izgubio je tu prekidom nakon samo 81 sekunde borbe, a ona je prva u nizu od njih 12, gdje je upisao po jedan poraz i neodlučenu borbu te deset poraza. Od tih deset poraza, devet je doživio nokautom.

Ako vam to nije dovoljno, možemo dodati kako se u međuvremenu okušao u kickboxinga i boksu bez rukavica. U svakom od tih sportova po jedan nastup te isti ishod. Poraz nokautom.

No, nije to obeshrabrilo Silvu, koji očito na račun imena još uvijek može doći do honorara koji zadovoljava njegove uvjete. Posljednji takav dobio je u petak 24. svibnja od ruske promocije MMA Series.

Što mu to još treba?

Protiv sebe je imao ruskog borca Olega Popova, koji je u borbu ušao s omjerom 14-1 te je ishod iste zapravo bio očekivan. Silva je nekako izdržao teške batine u prvoj rundi, ali završen je udarcem u bradu već nakon 15 sekundi druge.

Očito je da ovaj nekad strašni borac više nije sposoban primati udarce i da bi mu za zdravlje bilo najbolje umiroviti se. Zašto to još nije napravio, ne znamo. Dalje ga tjera neki borilački nagon ili osjećaj da drugačije ne zna zaraditi za život. Što god bilo, to za njega nikako ne može završiti dobro.

Klikom na video pogledajte završnicu borbe protiv Popova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider