FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
CILJ JE UJEDINITI TITULE

VIDEO Nova svjetska prvakinja otkrila sve o idućem meču i dodala: "S obzirom što me sve prati, dobro da sam zdrava"

Novu svjetsku prvakinju u boksu posjetio je tim Dnevnika Nove TV.

Ivana Habazin ponosno vadi svoja dva pojasa velikih svjetskih federacija WBC i WBA! Osvojila ih je u borbi u Zagrebu, koju je morala organizirati sama sa svojim timom, uz velike izdatke. Stoga, bila je to borba za "biti ili ne biti".

"Cijela organizacija bila je s moje strane. To je nemoguće prolaziti ponovno. Jer da nisam pobijedila, tko zna kad bih ponovno dobila šansu za titulu. A s 37-38 godina više se ne vraćaš u vrh", rekla je Ivana za kamere Dnevnika Nove TV.

Meč u Engleskoj, protivnica je neko veliko ime

A ovako, opet je u vrhu, i opet će boksati protiv neke od najboljih boksačica svijeta. Trenutačno ima omjer 22-5, a pobjeda u idućoj borbi bila bi joj najveća u karijeri.

"Meč će biti u Engleskoj. Ne mogu reći s kim, jer to je na njima da otkriju. Ugovor je bio potpisan prije meča, za slučaj da pobijedim", potvrdio je sjajne vijesti.

Jedva čekamo to ime, ali Ivana je svjesna da će i ovaj meč značiti: "biti ili ne biti".

"Boksačice koje imaju svoje promotore, ako izgube, one će odraditi jedan povratnički meč i već će dobiti priliku za titulu. A ja ako izgubim, mene više nema. Tako da s jedne strane je presing. Ali s druge strane nije više toliki jer ne moram sve organizirati sama, pa se mogu s guštom fokusirati na trening."

Fokus je na karijeri, no budućnost nije upitna

Ta nova velika borba dogodit će se u Engleskoj ovoga ljeta. Hrabra Ivana u svojoj 35-oj godini i dalje s pravom sanja: najveće boksačke snove.

"Ako uspijem pobijediti, onda sam korak bliže ujedinjenju svih titula, to bi bio neki cilj. Voljela bih uzeti titulu po WBO-u, da imam sve pojaseve. Ali ako ne uspijem, s obzirom na sve što me prati 14 godina, moram biti sretna što sam zdrava."

Uostalom, osim boksa, Ivana ima i dvije sveučilišne diplome, iz teologije i diplomacije, pa kaže da za budućnost (kakva god bila!) ne brine.

"Moj fokus je na idući meč i karijeru, pokušati ostvariti najbolji mogući rezultat, i to je to. A ako ne bude išlo kako sam zamislila, morat ću se okrenuti nečemu drugome. Ali nisam zabrinuta. Dok god sam zdrava i imam dvije ruke, a valjda i pameti još malo, ne bi trebalo biti problema."

Uz takav duh, naravno da ne bi! Iako je spremna na sve ishode, Ivani od srca želimo da tek ostvari: najveću boksačku pobjedu karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider