FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
AMERIKANCI I SPORT

VIDEO Majka nakon sinovog poraza u sveučilišnom natjecanju rukama zdrobila naočale

Poznato je kako mnogi roditelji, posebno u Americi, vrlo emotivno prolaze kroz sportske nastupe svoje djece.

screenshot (Foto: screenshot)

Koliko puta smo od roditelja ili obitelji čuli onu kako djeci uspjeh u sportu nije važan, nego da je ipak školovanje na prvom mjestu? Neki dojam je kako je kod nas tako kod većine roditelja. Naravno, uvijek postoje oni ambiciozniji i drugačijih prioriteta, no dojam je da su u manjini.

S druge strane, imamo Amerikance, naciju gdje je to vjerojatno suprotno. Tamo se na račun sporta dobivaju stipendije za sveučilišta, a onda na njima i velika doza tolerancije po pitanju učenja i ocjena, sve dok oni donose rezultate svom sveuličištu.

Sveučilišni sport u Americi je nešto nama teško objašnjivo

Na račun tih rezultata onda se otvaraju prilike u budućnosti, odnosno prvaci s fakulteta vrlo često izlaze kao osobe kojima se otvara puno više vrata nego njihovim drugim vršnjacima.

Također, kod nas zvuči nevjerojatno sami podatak da se sveučilišni sport u Americi puno pasioniranije prati nego profesionalni te da se navijači puno više vežu uz momčadi obližnjih sveučilišta nego uz profesionalne franšize.

Najbolji primjer toga koliko im sportski uspjesi u tog rangu znače je majka jednog od trenutno najtalentiranijih američkih hrvača Spencera Leeja

On je ove godine bio veliki favorit na NCAA prvenstvu, no u polufinalu je doživio poraz, u vrlo napetom i neizvjesnom meču.

Majka na tribinama proživjela slom

Njegova majka sve to promatrala je s tribina, a odmah nakon poraza su kamere snimile nju. Ona je prvo histerčino briznula u plač, nakon čega se okrenula, skinula naočale i rukama ih doslovno zdrobila te bacila. Onda je pala u zagrljaj jednoj djevojci, pretpostavit ćemo kćeri.

Uostalom, pogledajte video nečega što je nama teško zamislivo, a u Americi jednostavno normalno i svakodnevica. Već u tom uzrastu je jako puno toga na kocki i na račun sporta se mnogima određuju budućnost. Zbog toga je očaj ove majke zapravo lako objasniti. Shvatiti? To prepuštamo vama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider