FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TEŽAK PORAZ DOMINATORA

VIDEO Jedan od najvećih UFC boraca brutalno nokautiran nogom u glavu, ovo je vjerojatno kraj njegove karijere

Najteži i najružniji poraz u karijeri doživio je legendarni UFC borac Dominick Cruz.

Dominick Cruz (Foto: Afp)

UFC-ov Fight Night u San Diegu ponudio je puno uzbuđenja, ali i jedan ne baš lijep prizor za sve one koji cijene veterane i pionire ovog sporta te ih ne žele gledati u za svakog borca nepoželjnim situacijama.

No, upravo to dogodilo se Dominicku Cruzu, do danas još uvijek vjerojatno najvećem MMA borcu u povijesti bantam kategorije. Bivši WEC prvak te dvostruki UFC prvak borio se u glavnoj borbi priredbe protiv Marlona Vere, gdje je doživio najteži poraz u karijeri.

Ante Delija Delija je bio sjajan, no ništa manje sjajni nisu bili Cro Cop i Stipe Drviš divider

37-godišnji Cruz ušao je u ovu borbu s rezimeom od dvije pobjede u nizu te se nadao trećoj, koja bi ga vratila među relevantne kandidate za vrh, odnosno nadao se još jednom uzletu, još jednom pohodu te još jednoj prilici zasjati u velikim borbama.

Cruz je dobro otvorio, ali onda se dogodio udarac koji svakoga gasi

I nije to izgledalo loše. Cruz se u početku jako dobro kretao i pravio probleme Ekvadorcu, koji nije uspijevao pronaći lijek za njegovo uvijek problematično kretanja. Dobio je Cruz prve dvije runde prema sve tri sudačke kartice, da bi se Vera probudio u trećoj rundi, koja je isto tako jednoglasno pripala njemu.

Da je ovo bila borba na tri runde, Cruz bi otišao kući s velikom pobjedom. No, ovo je bila glavna borba UFC priredbe, a takve se odrađuju na pet rundi.

Bodovanje četvrte runde na kraju nije potrebno jer je u njoj Vera završio svoj posao te je došao do četvrte pobjede u nizu, a dvije unutar istog završio je pobjedama nad legendama gotovo istom, vrlo bolnom, ali i atraktivnom tehnikom.

Vera je naime posao protiv Cruza završio slično kao protiv Frankieja Edgara, udarcem nogom u glavu. I to onim nakon kojeg je Cruz automatski eliminiran iz borbe. Borac u njemu pokušao se vratiti, no sudac je vrlo smisleno i pametno prekinuo borbu prije nego legendarni borac dobije nepotrebne batine.

Ima li smisla nastaviti dalje?

Je li ovo kraj karijere za Cruza? Karijere koja bi bila još veća da onda kad je bio u najboljim godinama nije prolazio kroz nekoliko teških ozljeda. Još uvijek nije star, no ovakvi porazi mnoge natjeraju na razmišljanje, posebno ako takav poraz dovede do gašenja ambicija, a osim toga Dominick nije netko tko u svom životu ima samo borbe.

Ante Delija, Stipe Drviš i društvo VIDEO Pogledajte kako se u Cardiffu proslavila velika pobjeda Ante Delije divider

Radi se o jednom od najboljih MMA analitičara te komentatora i to je nešto gdje ćemo ga još dugo u budućnosti sigurno gledati.

Hoćemo li u Octagonu? Iako ostaje dojam da još uvijek nije pao toliko nisko da ga ne treba pustiti u Octagon, možda bi bolje bilo da pogleda unazad i kaže sam sebi kako je imao sjajnu karijeru. 

Nokaut kojim je Vera završio borbu pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider