FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZANIMLJIVA SNIMKA IZ AFRIKE

VIDEO Uznemirujuće: Boksač poslao protivnika u nokdaun pa nastavio meč - protiv imaginarnog protivnika

U boksačkim ringovima vidjeli smo svašta, no uvijek se može pojaviti nešto novo što će nas iznenaditi.

screenshot (Foto: Twitter)

Meč najavljen u uvodu ovog teksta održan je u Južnoafričkoj Republici, a u ringu su se sastali izvjesni Simiso Buthelezi i Siphesihle Mntungwa.

U tijeku je bila deseta runda meča kad je do tada bolji Buthelezi serijom udaraca poslao Mntungwu u nokdaun. Zapravo, zamalo ga je kroz konopce poslao van ringa. 

Butlelezi bio na rubu pobjede, a onda...

Sudac je reagirao tako da je Buthelezija poslao na sredinu ringa, dok Mntungwi nije brojao, nego mu je samo dozvolio da ustane i vrati se u meč. Butheleziju je dao znak za nastavak meča, na što se ovaj okrenuo prema njemu. 

U tom trenutku sudac se izmaknuo, a Buthelezi je otišao do kuta ringa, gdje je počeo plasirati udarce, očito prema imaginarnom protivniku, kao što možete vidjeti u videu ispod odlomka.

Sudac je shvatio o čemu je riječ te je prekinuo meč, čime je Mntungwa postao afrički WBF prvak lake kategorije.

Pitate se što se dogodilo? Najvjerojatnije je to da se Buthelezi već od ranijih udaraca našao ošamućen, ali je nastavio meč na "autopilotu" te je čak uspio ugroziti protivnika. 

Ovo je još jedno upozorenje u vezi s tim koliko je boks opasan sport, posebno na nekoj nižoj razini, gdje se ne pazi toliko na zdravstveno stanje samih boksača. Možemo se samo nadati da Buthelezi ovim putem nije doživio neko trajnije oštećenje mozga budući da ovo što smo vidjeli uistinu nije ugodno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider