FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PROIZVOD PREDSJEDNIKA UFC-a

VIDEO Amerikanci poludjeli za novim "sportom" - šamaranjem

Power Slap League novi je projekt predsjednika UFC-a Dane Whitea, a čini se kako je vrlo uspješno debitirao.

Power Slap (Foto: screenshot/UFC)

Poznato je kako je Amerikancima moguće prodati razne vrste natjecanja, kao i da su oni sami spremni natjecati se u uistinu bilo čemu. Sjetite se samo onih natjecanja u jedenju pa nadalje, preko natjecanja u vremenu provedenom u sauni pa do ekstremnog peglanja i šarmiranja crva

Mislite da se s posljednje dvoje šalimo? Ne, ne šalimo se, uostalom prisutne su i poveznice koje vas vode prema beskrajnom potencijalu spomenutih događanja. Amerikancima je nadmetanje najdraža zanimacija.

Dobro šamarate i još bolje primate šamare? Dobro došli?

Ako je netko u nečemu dobar, on će to pokušati naplatiti na bilo koji način ili se jednostavno dokazati kako je bolji od nekoga drugog te time samom sebi podizati ego. 

Trenutačno, ako je netko dobar u šamaranju te primanju šamara, mogao bi to naplatiti putem možda i najveće svjetske borilačke platforme, UFC Fight Passa.

Naime, predsjednik UFC-a Dana White osnovao je Power Slap, natjecanje u šamaranju, i isporučio ga u obliku showa poput The Ultimate Fightera.

Proizvod je pronašao svoju publiku

Neovisno o tome što je uložio puno logistike u promociju, uspjeh nas ne čudi. A zapravo je sve vrlo jednostavno. Imate dva čovjeka koji pokušavaju šamarom nokautirati svojeg protivnika, koji se do primanja udarca ne smije braniti, a nakon toga ima pola minute za oporavak prije nego što dobije priliku i sam udariti.

Jednostavan recept koji će sigurno donijeti još bolje rezultate kako se show dalje bude emitirao, ali i kako se nastavi objavljivanje na YouTubeu, što je aktualna praksa kojom se pokušava doći do gledanosti.

Naravno, tu uvijek ostaje pitanje možemo li ovo smatrati sportom. Amerikanci će uistinu svašta pokušati prodati pod to, pa nas neće čuditi niti krenu li u tom smjeru i s ovom disciplinom. 

Ako vas zanima o čemu je riječ ili barem koliko to uistinu vodi prema sportu, osim dva gore podijeljena videa imate priliku pogledati i kompletne prve dvije epizode. Nećemo reći uživajte, no ako možete, nećemo vam osporavati pravo na to.

A ako slučajno želite još, naravno da ćemo vas uputiti u to da UFC ovime nije izmislio toplu vodu. Slap Fighting Championship već je prije nekog vremena izgradio bazu strastvenih fanova te discipline.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider