FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zao protiv lošeg

VIDEO Sterling ostao "neželjeni" prvak pa prozvao drugog najomraženijeg borca u UFC-u

Aljamain Sterling pobijedio je Petra Yana na UFC-u 273 i prozvao TJ Dillashawa...

Više od godinu dana čekali smo na epilog borbe u kojoj je Petr Yan diskvalifikacijom protiv Aljamaina Sterlinga ostao bez pojasa prvaka u bantamu, u međuvremenu je vratio privremeni pojas, ali ni u uzvratu na UFC-u 273 nije uspio pobijediti jamajčanskog borca koji i dalje nosi pojas prvaka bantama.

Sterling je prvi put slavio nakon ilegalnog koljena Yana, iako je uvjerljivo gubio na sudačkim karticama, ali u uzvratu se borio puno pametnije i zasluženo slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Donekle je opravdao fijasko koji se dogodio u post festumu prvog okršaja dok se naslikavao okolo s pojasom koji, mnogi su smatrali, nije zaslužio, ali dio navijača mu još uvijek nije oprostio jer su mu glasno zviždali dok mu je Dana White stavljao pojas.

Sterling je u uzvratu uspio nametnuti svoj plan i praktički tri runde zlostavljati Yana na tlu svojim superiornim BJJ-om, Rus se u zadnje dvije uspio vratiti neizvjesnost u meč, toliko da se do zadnjeg trenutka nije znalo tko će slaviti na bodove, ali Jamajčanin je na koncu učinio dovoljno da mu sudac podigne ruku.

U intervjuu poslije borbe uz koncert zvižduka prozvao je još jednog UFC-ovog "negativca“, TJ Dillashawa, bivšeg dvostrukog prvaka u ovoj kategoriji, koji se nedavno vratio s dvogodišnje suspenzije zbog dopinga. Sigurni smo da ga je čuo, jer je bio nekoliko redova od oktogona u publici i jedva je dočekao čuti svoje ime. Zahvalio se na prozivku srednjim prstom i uzvratio sočnom psovkom.

Znači, imamo sljedeći okršaj za prvaka bantama...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider