FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
FIGHT!
KAKVA BORBA NAS ČEKA!

VIDEO Adesanyu u idućoj obrani titule napada čovjek koji ga je brutalnim nokautom poslao van iz kickboxinga

UFC je uspio u svom naumu i uskoro će na repertoaru imati borbu Israela Adesanye protiv Alexa Pereire.

Alex Pereira vs. Israel Adesanya (Foto: Afp)

Od prvog dana kad je Alex Pereira s reputacijom najboljeg kickboksača svijeta pristupio UFC-u, u oblaku se našla jedna borba, odnosno jedno potencijalno ime protivnika. Dominantni prvak UFC-ove srednje kategorije, Israel Adesanya.

Razlog tome se nalazi u njihovoj međusobnoj povijesti, odnosno dvije borbe koje su kao kickboksači odradili. Oba puta bilo je to u organizaciji Glory of Heroes. U travnju 2016. godine, u Kini je Pereira slavio sudačkom odlukom, no puno važniji je revanš koji su odradili 11 mjeseci kasnije u Brazilu.

Adesanya je u Brazilu brutalno zaspao

Adesanya je došao osvetiti poraz, a u najavi borbe nije izbjegavao žestoke metode trash talka. U svom jako dobro poznatom stilu bio je uvjeren da će Brazilca savladati pred njegovim sunarodnjacima.

Dogodilo se nešto potpuno suprotno. Pereira je slavio brutalnim nokautom nakon 42 sekunde treće runde i to tako da je današnji UFC prvak zaspao na nogama, a onda mu je Poatan imao još nešto za poručiti dok je ležao, kao odgovor na sve što je ovaj ranije izrekao.

Tu borbu možete pogledati ispod odlomka.

Adesanya je nakon te borbe, koja je došla dva mjeseca nakon poraza u borbi za Gloryjevu titulu protiv Jasona Wilnisa, napustio kickboxing i posvetio se MMA-u, što se pokazalo kao zapravo jako dobra odluka. Brzo je izborio ugovor s UFC-om, a onda jednako ekspresno postao prvak srednje kategorije i jedna od najvećih zvijezda promocije.

Pereira napada titulu osam mjeseci nakon prve UFC borbe

Pereirin dolazak u UFC dugo se spominjao, a onda se napokon dogodio. Debitirao je u studenom prošle godine savladavši Andreasa Michailidisa sjajnim nokautom, nakon toga je bio bolji od Bruna Silve sudačkom odlukom, a proteklog vikenda izborio je status izazivača.

Naravno da mu je UFC išao uz ruku te mu je na račun referenci iz kickboxinga, ali i povijesti s Adesanyom olakšao put prema napadu na titulu. Samo osam mjeseci nakon prve UFC borbe, nokautiravši Seana Stricklanda našao se tamo gdje želi i Adesanya je također svjestan što slijedi.

Pereirina borba protiv Stricklanda

Adesanya ga je osobno prozvao

Adesanya je nakon pobjede protiv Jareda Cannoniera, koja je predvodila priredbu gdje su se Pereira i Strickland sastali, sam izjavio kako ne vidi drugog protivnika osim Poatana, ali da će mu pokazati kako je ovo jedan drugi sport, kako je ovo njegov teren.

Naravno da borba sama po sebi donosi veliko uzbuđenje te je zbog toga UFC i tražio kako što prije Pereiri osigurati reference za to.

Adesanya također u posljednje vrijeme dobiva kritike za dosadan način borbe. Vjeruje li netko da ova protiv Pereire može biti dosadna? Teško!

Kraj borbe i najbolji trenuci Adesanya vs. Cannonier

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider