FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NA UVODNOM PROGRAMU

Večeras će u UFC-u debitirati Hrvat Anton Turkalj

Početkom mjeseca veliku priliku za debi u najvećoj svjetskoj MMA promociji prihvatio je Anton Turkalj.

Anton Turkalj (Foto: YouTube (UFC))

Dva mjeseca nakon što, unatoč pobjedi na Dana White's Contender Series showu, nije zaradio ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom, Anton Turkalj debitirat će u UFC-u.

Ovaj MMA borac iz Švedske, države u koju je njegov otac došao iz Rijeke, dobio je prije desetak dana poziv uskočiti u UFC 279 borbu protiv Jailtona Almeide, umjesto Shamila Abdurakhimova.

On ju je prihvatio te će tako, iako ne nastupa pod hrvatskom zastavom, postati novi Hrvat u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Čeka ga više nego opaki Brazilac

Jailton Almeida vrlo je opasan brazilski teškaš omjera 16-2, uz svih 16 pobjeda prekidom, a trenutno se nalazi unutar niza od 11 uzastopnih trijumfa, od čega posljednja dva kao UFC borac. Veliki je potencijal teške kategorije i kao takav će biti veliki favorit u ovoj borbi.

Posebno jer Turkalj dolazi u kategoriju koja nije njegova. On se inače bori u poluteškoj kategoriji, a ovim putem prihvatio je međukategoriju do sto kilograma. Inače je do sada ovaj 26-godišnjak odradio osam profesionalnih MMA borbi te u svima slavio.

Obojica su uspješno odradili vaganje za ovu borbu.

Sve u svemu, neovisno kako odradi ovu borbu, Turkalj bi trebao biti nagrađen UFC ugovorom, radi spremno da uskoči u ovakvu borbu. Ako slučajno savlada velikog potencijala kakav je Almeida, mnogi vrata bit će mu široko otvorena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider