FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jds izdržao samo 71 sekundu

Francis Ngannou brutalno i ekspresno nokautirao Dos Santosa, pa poručio: "Želim pobjednika meča Stipe - DC"

Francis Ngannou postao je ponovno prvi izazivač u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

Galerija UFC: Francisa Ngannou – Junior dos Santos (GOL.hr) Ngannou udara Dos Santosa (Foto: GOL.hr)

Francis Ngannou nokautirao je Juniora Dos Santosa na UFC Fight Nightu u Minneapolisu i ponovno postao prvi izazivač u UFC-ovoj teškoj diviziji!

Junior dos Santos, jedan od najboljih teškaša u UFC-ovoj povijesti, izdržao je svega 70 sekundi protiv Predatora, koji se definitivno vratio nakon poraza od Miočića i Lewisa.

Brazilac je solidno krenuo, ali onda u pokušaju da plasira snažan "swing" promašio i odmah skupo platio. Ngannou je uvidio priliku i serijom snažnih udaraca, uz nastraj cijelom svojom veličinom, poslao JDS-a na tlo i tamo ga s nekoliko udaraca dokrajčio, odnosno natjerao suca da prekine borbu. 

"Zaslužujem poštovanje i novu priliku za naslov prvaka"

"Jako sam sretan. Nadam se da će UFC sada shvatiti da zaslužujem priliku za osvajanje pojasa. Želim pobjednika meča između DC-a i Stipe", rekao je Ngannou, pa otkrio taktiku za JDS-a.

"Trebao sam ga usporiti i onda udarati kada dobijem priliku. Najbolji sam boksač u diviziji", poručio je Kamerunac i ponovno za kraj zaključio:

"Jedino što sada slijedi nova prilika za osvajanje titule. Mislim da zaslužujem poštovanje nakon ovih pobjeda. Želim priliku da osvojim pojas prvaka!"

U posljednje tri borbe Ngannou je slavio protiv Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza i sada Dos Santosa. Ono što zvuči zastrašujuće je podatak da mu je za sva tri nokauta trebalo manje od dvije i pol minute! 

Podsjetimo, Blaydes je pao nakon 45 sekundi, Velasquez nakon 26 i sada JDS nakon 71... 

Bila je to 14. pobjeda Ngannoua u njegovoj profesionalnoj karijeri, te šesti poraz JDS-a, kojim je prekinut njegov niz od tri pobjede. 

Benavidez istaknuo kandidaturu za titulu prvaka

U sunaslovnoj borbi večeri Joseph Benavidez upisao je i drugu pobjedu protiv Jussiera Formige, u revanšu borbe koja se dogodila prije devet godina. Benavidez je nokautirao Formigu krajem druge runde, nakon što je bio sam na rubu nokdauna u prvoj rundi. 

Ovom pobjedom Benavidez je postao prvi izazivač u muha kategoriji, u kojoj je novi vladar Henry Cejudo. 

Veteran Demian Maia (41) upisao je 27. pobjedu karijere, nakon što je slavio protiv 12 godina mlađeg Anthonyja Rocca Martina. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ekspresni nokauti Dobera i Menifielda

Najkraći meč večeri odradili su Drew Dober i Marco Polo Reyes. Borba je trajala 67 sekundi, a završena je brutalnim nokautom Dobera. 

Od samog starta je Dober krenuo agresivno, te je već u prvoj polovici minute imao uzdrmanog Reyesa. Nije ga uspio završiti, ali jest nakon 67 sekundi, kada je novim udaraca natjerao suparnika da se grčevito počne braniti na tlo, što je sudac okarakterizirao kao kraj borbe. 

Program su otvorili Alonzo Menifield i Paul Craig, a pobjedu nokautom je nakon malo više od tri minute borbe odnio Amerikanac Alonzo Menifield. Iskoristio je jedan promašaj kružnim udarcem škotskog borca, te da oborio na tlo i "ground and poundom" ga završio. 

Bio je to njegov 9. profesionalni nastup i 9. pobjeda, dok je za Craga to bio četvrti poraz u 16 dvoboja. 

UFC Fight Night, glavni program:

Francisa Ngannou pobijedio Juniora dos Santosa (nokaut, 1. runda)

Demian Maia pobijedio Anthonyja Rocca Martina (jednoglasna sudačka odluka)

Joseph Benavidez pobijedio Jussiera Formigu (nokaut, 2. runda)

Vince Pichel pobijedio Roosevelta Robertsa (sudačka odluka)

Drew Dober pobijedio Marca Pola Reyesa (nokaut, 1. runda)

Alonzo Menifield pobijedio Paula Craiga (nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider