FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRVI VIKEND U RUJNU

UFC potvrdio svoju prvu priredbu u Parizu, predvodi ju borba drugog i četvrtog teškaša svijeta

Ciryl Gane i Tuivasa predvodit će prvo UFC priredbu u glavnom gradu Francuske.

Ciryl Gane (Foto: Afp)

Nakon što je Francuska dugo odolijevala legalizaciji MMA-a kao sporta čije se priredbe u njihovoj državi mogu održavati, prije dvije godine napokon je nestalo i toga.

To je otvorilo priliku za UFC da održi svoju prvu priredbu u Parizu, ali planovi za to poremećeni su COVID pandemijom koje je nedugo nakon toga nastupila.

Napokon Francuska

No, kako se sve polako vraća u normalu, tako je i UFC odlučio ostvariti svoje planove. Već ranije su za 3. rujna potvrdili dolazak u Pariz, a priredba će se održati u Accor Areni, puno poznatijoj kao Bercy.

Sad su službeno najavili i glavnu borbu, a to je ona o kojoj se vrlo glasno kroz medije špekuliralo. Priredbu će predvoditi najveća francuska zvijezda, Ciryl Gane, a suprotstavit će mu se Tai Tuivasa. Riječ je o borbi nominalno drugog i četvrtog teškaša svijeta prema UFC ljestvicama.

Ganeova prva nakon poraza od Ngannoua

Za 32-godišnjeg Ganea (10-1, 7-1 UFC) bit će to prva borba nakon siječanjskog poraza od Francisa Ngannoua, kad nije uspio postati UFC-ov prvak. Ali, zadržao je poziciju prvog borca ljestvice izazivača.

Nju će mu pokušati oduzeti borac na trećem mjestu iste (između njih je Stipe Miočić), Tai Tuivasa (14-3, 8-3 UFC). 29-godišnji Australac trenutno je u nizu od pet pobjeda, a sve ih je ostvario nokautom.

UFC je najavio kako uskoro u prodaju kreću ulaznice, za koje se očekuje da će uzrokovati veliki interes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider