FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OTIŠAO KONKURENCIJI

UFC odustao od dovođenja kickboxing superzvijezde, on je sad prodao 20 tisuća ulaznica u 20 minuta

Kakvu je UFC napravio grešku kad je izašao iz pregovora s francuskim borcem Cedricom Doubmeom.

Cedric Doumbe (Foto: Profimedia)

Velika vijest za borilački sport bila je prošlogodišnja odluka Cedrica Doubmea za odlazak u MMA. Vjerojatno najbolji kickboksač svijeta i Gloryjev prvak odlučio je krenuti stopama Alexa Pereire.

Očekivalo se da će po pitanju organizacije također krenuti putevima trenutnog UFC prvaka poluteške kategorije te odabrati istu promociju. To je djelovalo kao vrlo realno, kad je u javnost izašla vijest da su UFC i Doumbe ušli u posljednju fazu pregovora.

UFC izašao iz pregovora i prepustio ga konkurenciji

No, nešto se onda dogodilo. UFC se iz nepoznatih razloga povukao, a Doumbe je nedugo nakon toga potpisao ugovor s PFL-om. I čini se da je ta organizacije, trenutno druga MMA organizacija svijeta, napravila strašan posao.

Doumbeu je tako ovog tjedna najavljen nastup na PFL-ovoj priredbi 7- ožujka u Parizu.

Nedugo nakon toga saznao je i protivnika, a to je Baissangour Chamsoudinov iz Rusije, vrlo opasan borac, također pretendent na PFL-om vrh.

Rasprodao karte iako je zasad jedina najavljena borba

To je zasad jedina najavljena borba za tu priredbu, no Francuzima više od toga nije bilo potrebno. Dvorana je danas rasprodana. I to 20 tisuća ulaznica u 20 minuta otkako su puštene u prodaju.

Doubme je u svojoj domovini superzvijezda, a vjerojatno mu neće puno trebati da to postane i na globalnoj mapi.

I sve to u vrijeme kad UFC traži superzvijezde, posebno na uvijek jakom europskom tržištu. Veću od Doumbea će trenutno teško naći, no očito su procijenili kako im no ne treba. Zasad to izgleda kao greška, a koliko, vrijeme će dati odgovor.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider