FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ufc ima novu zvijezdu

Bizaran završetak spektakularne UFC-ove večeri u kojoj smo vidjeli zastrašujući nokaut

Colby Covington slavio je protiv Tyrona Woodleyja u glavnoj borbi UFC večeri u Las Vegasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Colby Covington slavio je u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 178 protiv Tyrona Woodleyja. Okršaj u velter kategoriji završen je prekidom u petoj rundi, nakon što se Woodley ozljedio.

Meč je uvjerljivo plovio prema sudačkoj odluci u kojoj bi Covington odnio pobjedu nakon jedne uvjerljive predstave protiv bivšeg prvaka Woodleyja, no nakon nešto više od minute borbe u posljednjoj petoj rundi dogodio se bizarni završetak. 

Bizaran završetak glavne borbe

Woodley je čak u jednom trenutku bio u dobroj poziciji. Imao je "u kravati" glavu svog suparnika, no bio je na leđima. Trenutak kasnije čulo se kako počinje vrištati, pustio je Covington i sudac je prekinuo dvoboj. 

Isprve nije bilo jasno što se dogodilo, no kasnije je objavljeno da je zaradio ozljedu rebara. Bol je očito bila prejaka da nastavi meč, pa je Woodley upisao i treći uzastopni poraz nakon onih od Kamaru Usmana i Gilberta Burnsa. 

Covington je pak stigao do 16. pobjede u karijeri, nakon što je poražen od Usmana u borbi za ujedinjenje pojaseva prvaka velter kategorije. Nakon meča je urlao da želi natrag svoj pojas, no morat će se stati u red jer je idući izazivač spomenuti Burns. 

Neriješeno u sunaslovnoj borbi večeri

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo većinsku odluku sudaca da je dvoboj Donalda Cerronea i Nike Pricea neriješen. Nakon svega viđenog to je iznenađujuća odluka, a to je pokazala i reakcija boraca na samom kraju. 

Price je bio u šoku, dok je Cerroneu laknulo da nije upisao i peti poraz zaredom. Price je bio konkretniji, imao je Cerronea u prvoj rundi, no legenda UFC-a ju je nekako preživjela.

Nakon toga su iduće dvije runde bile vrlo izjednačene i to je nagnalo dvojicu sudaca da proglase meč neriješenim, dok je jedan dao uvjerljivu pobjedu Priceu. 

Čimaev potvrdio zvjezdani status

Kamzat Čimaev nastavio je dominirati UFC-ovim kategorijama. Čečenac koji se bori pod švedskom zastavom slavio je nakon svega 16 sekundi protiv Geralda Meerschaerta.

Prvi pravi pokušaj udarca bio je dovoljan da Čimaev na nogama uspava svog suparnika. Nakon što je "lovio" Meerschaerta po oktogonu te ga stjerao uz žicu, Čimaev je uputio desni direkt ravno u bradu i u sekundi ga uspavao. 

Čimaev je postao rekorder UFC-a po danima koji su mu bili potrebni da upiše tri pobjede. Njemu je trebalo svega 66 dana, dok je nikome drugome to nije uspjelo napraviti ispod 100 dana. 

Čimaeva već idućeg mjeseca očekuje okršaj u velteru protiv Demiana Maie, legende ovog sporta.

POBJEDA KAMZATA ČIMAEVA

Walker se konačno vratio pobjedama

U okršaju dvojice poluteškaških nokautera Johnny Walker vratio se na pobjedničke staze pobjedom protiv Ryana Spanna. Potonji borac bio je nadomak pobjede u dva navrata, ali se u oba slučaja Walker izvukao i onda kada se najmanje očekivalo nokautom slavio protiv Spanna. 

Spann se bacio Walkeru pod noge, ovaj se sagnuo i počeo ga udarati laktovima. Jedan lakat koji je odsjeo na sljepoočnicu bio je koban za američkog borca i vjerojatno ga je ugasio. 

S dodatna dva udarca Walker je završio borbu, odnosno natjerao suca da ju prekine. Brazilac se nakon dva uzastopna poraza vratio na pobjedničke staze u UFC-u, u koji je stigao kao velika atraktivna zvijezda od koje se mnogo očekivalo. 

POBJEDA JOHNNYJA WALKERA

Zanosna Dern zaradila još jednu pobjedu polugom

U jedinoj ženskoj borbi Mackenzie Dern slavila je protiv Rande Markos nakon što joj je složila polugu na lijevoj ruci. Dogodilo se to u prvoj rundi, baš kao što su mnogi bili to predvidjeli. 

Dern je bila velika senzacija po dolasku u UFC, no njezin hype ugasila je privremeno Amanda Ribas, no nakon dvije uvjerljive uzastopne pobjede Dern je ponovno na putu da se jednog dana bori za naslov. 

Glavni program otvoren je okršajem Kevina Hollanda i Darrena Stewarta. Amerikanac Holland slavio je podijeljenom sudačkom odlukom nakon što je dobio palac gore dvojice sudaca. 

Stewart je u konačnici bio razočaran jer je odradio odlične dvije runde, a jedino je uvjerljivo izgubio drugu rundu. Bila je to treća uzastopna pobjeda Hollanda, te šesti poraz u karijeri za Stewarta.


UFC Fight Night, Woodley vs Covington:

Colby Covington pobijedioTyrona Woodleyja (tehnički nokaut, 5. runda)

Niko Price - Donalda Cerronea (neriješeno)

Kamzat Čimaev pobijedio Geralda Meerschaerta (nokaut, 1. runda)

Johnny Walker pobijedio Ryana Spanna (nokaut, 1. runda)

Mackenzie Dern pobjedila Randu Markos (poluga na ruci, 1. runda)

Kevin Holland pobijedio Darrena Stewarta (podijeljena sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider