FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u borilačkom hramu

Brutalan nokaut debitanta Sakija, majstorsko gušenje Saint Preuxa!

U legendarnoj Saitama Areni održan je UFC Fight Night 117 na kojem smo vidjeli pobjede Ovincea Saint Preuxa, Gokhana Sakija, ali i Jessice Andrade.

Prvi put nakon rujna 2015. godine UFC se vratio u Japan. U legendarnoj Saitama Areni glavna borba večeri bio je okršaj Ovincea Saint Preuxa i japanske legende Yushina Okamija, koji je vrlo brzo nakon početka otišao na stranu Saint Preuxa.

Japanac je hrabro prihvatio borbu u poluteškoj kategoriji, iako se do sada u karijeri borio u velter diviziji (razlika 13 kilograma) svega šest dana prije početka zbog odustajanja Mauricija Rue. Kao što su kladionice i predviđale, Okami je bio lagan plijen za trenutno šestog izazivača Saint Preuxa.

Okami se odmah bacio u noge Amerikancu, te ga na podu čak pokušao ugušiti. Međutim, Saint Preux je po treći put u svojoj karijeri, te tek 5. put u povijesti UFC-a, dovršio svog protivnika Von Flu Choke zahvatom. Amerikanac je u situaciji kada ga Okami pokušao ugušiti ramenom legao na vrat poslao na spavanje. Japanac je nakratko ostao bez svijesti, ali se brzo oporavio. 

Čudesni preokret Andrade

Nakon što su same preko društvenih mreža dogovorile okršaj Claudia Gadelho i Jessica Andrade pružile su japanskoj publici pravi spektakl. Iako je u meč ušla kao velika favoritkinja, Gadelho je na kraju morala priznati uvjerljvi poraz.

Andrade je preživjela uraganski početak Gadelho, koja je do sada u karijeri izgubila samo od prvakinje Joanne Jędrzejczyk, a onda je u drugoj i trećoj rundi u potpunosti razbila svoju suparnicu. Gadelho je nekako preživjela, ali treću šansu za naslov prvakinje neće dobiti. Barem ne ubrzo.

Kratak okršaj azijskih MMA veterana

Domaći navijači očekivali su veliku borbu od svog predstavnika Takanoria Gomia, no umjesto toga dobili su njegov ekspresni završetak. ”Maestro” Dong Hyun Kim nokautirao je apsolutnu legendu japanskog MMA-a nakon svega minutu i pol borbe.

Jedan snažan udarac sjeo je na bradu 39-godišnjeg Gomia, koji je potom pao na tlo i stisnuo se u položaj fetusa, zbog čega je sudac uskočio i prekinuo borbu, po mnogima prerano.

Gomi je tako upisao peti uzastopni poraz, te nije slavio od kada je pobijedio Isaaca Vallie-Flagga odlukom 2014. godine.

Dong Hyun Kim je u UFC-u debitirao prije dvije godine, ali se nije proslavio jer je prve dvije borbe izgubio i to od Dominiquea Steelea i Marca Pola Reyesa. Nakon toga je u trećoj borbi došao do pobjede odlukom nad Brendanom O’Reillyjem, a sada je spojio još jednu.

Gökhan Saki u MMA debiju

Ponajbolji svjetski kick-boksač Gökhan Saki još je jedan u nizu stand-up boraca koji se odlučio okušati i u kavezu. Nešto ranije ove godine je MMA scenom brzo odjeknula vijest da je Nizozemac turskog porijekla potpisao ugovor s UFC-om, koji je njegov debi sačuvao za Saitama Super Arenu, a on je to povjerenje u potpunosti opravdao.

Saki je oduševio snagom svojih udaraca i upravo je na taj način završio svoj meč. Pred sami kraj prve runde, kada se činilo da se obojica spremaju za odmor, Brazilac je krenuo u napad, pa dobio strašnu kontru nakon koje nije bilo povratka.

Saki je gromovitim lijevim krošeom poslao Da Silvu na tlo, nakon čega je sudac odmah uskočio i prekinuo borbu.

Saki je do sada imao samo jednu jedinu MMA borbu i to prije skoro 13 godina kad je tehničkim nokautom izgubio od Jamesa Zikica u Liverpoolu. U kick-boksingu ima vrtoglave 83 pobjede i 16 poraza, a nokautirao je čak 59 protivnika.

Pobjeda nadolazeće japanske zvijezde i Formige

U prve dvije borbe večeri vidjeli smo pobjede Teruta Ishihare i Jussiera Formige. Brazilac Formiga je ekspresno riješio Ulka Sasakija, 30 sekundi prije kraja prve runde. Nakon tri minute u stojci, Formiga je borbu prebacio u parter i svojim velikim iskustvom u grapplingu ugušio nedoraslog suparnika. 

Radost domaćoj publici donio je i Teruto Ishihara, velika japanska MMA nada. On je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Filipinca Rolanda Dyja, koji je zaradio zvižduke Saitama Arene zbog nekoliko prljavih udaraca ispod pojasa. Čak tri je puta Ishihara padao na pod i tražio predah zbog udarca u međunožje...

Pobjedu je osigurao ponajviše u prvoj rundi, dominacijom gotovo punih pet minuta. Ishihara je lijevim direktom srušio Dyja, te ga do kraja runde izdominirao udarcima i hrvačkim tehnikama na tlu. Preostale dvije runde otišle su daleko blaže na stranu Japanca.

Cijeli event možete pogledati večeras od 23:00 na Novoj TV. 

UFC Fight Night 117

Ovince Saint Preux pobijedio Yushin Okami (gušenje, 1. runda)

Jessica Andrade pobijedila Claudia Gadelha (jednoglasna sudačka odluka)

Dong Hyun Kim pobijedio Takanori Gomi (tehnički nokaut, 1. runda)

Gokhan Saki pobijedio Henrique da Silva (nokaut 1. runda)

Teruto Ishihara pobijedio Rolando Dy (jednoglasna sudačka odluka)

Jussier Formiga pobijedio Ulka Sasaki (gušenje, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider