FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ljudi se primali za glavu

Šok u Glasgowu: Ponzinibbio nokautirao Nelsona za 82 sekunde!

Iza nas je sjajan UFC-ov Fight Night 113 event, na kojem smo vidjeli šokantan poraz Islanđanina Gunnara Nelsona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Santiago Ponzinibbio šokirao je MMA svijet na UFC Fight Nightu 113 u Glasgowu, gdje je nokautirao velikog favorita Gunnara Nelsona sredinom prve runde, točnije nakon 82 sekunde!

Islanđanin je bolje otvorio borbu i lagano uzdrmao argentinskog borca, no nedugo nakon toga na njegovoj su glavi odsjela dva udarca. Prvi ga je malo poljuljao i natjerao na bijeg do žice kaveza, a drugi ga je uspavao.

Kada je pao na tlo Argentinac ga je još dvama udarcima dokrajčio, sve dok sudac nije uletio između njih i prekinuo borbu. Nelson je vrlo brzo došao k sebi i nije se mogao pomiriti da je tako "lako" izgubio borbu. Bio je to njegov treći poraz u karijeri, no PRVI nokautom!

Nelson se u UFC-u se natječe od 2012. Tijekom nekoliko godina stekao je status jednog od najboljih grapplera, te je dobio status kandidata za napad na UFC titulu. Ovo će za njega definitivno biti veliki korak unazad u toj namjeri.

Argentinac Santiago Ponzinibbio jednako je uspješan u UFC-u, no dosad se susretao s nešto slabijim protivnicima od Nelsona. Ukupno u karijeri ima 24 pobjede i tri poraza, a sam nastup, sada i pobjeda, u glavnoj borbi večeri u Glasgowu mu je jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Carvillo rastužila domaće navijače

U drugoj borbi po važnosti domaća heroina Joanne Calderwood izgubila je od Amerikanke Cynthie Carvillo. Trebala je to biti borba u kategoriji slamka, no s obzirom da Calderwood nije zadovoljila vagu, prebacili su je u "catchweight". Iako je imala prednost u težini, Calderwood je jednoglasnom odlukom izgubila od Calvillo, koja je ostvarila treću pobjedu u 2017. godini.

Bio je to treći nastup za Carvillo u UFC-u, te šesti u MMA-u. I dalje je stopostotna, što i ne čudi s obzirom na njezinu raznovrsnost, snagu i brzinu. Calderwood je pak upisala drugi uzastopni poraz, te treći u posljednjih pet borbi.

Na glavnom programu večeri nalazile su se još četiri borbe u različitim kategorijama. Viđena su dva brutalna nokauta, jedan bolji od drugog. Najprije je u drugoj borbi večeri glavnog programa Khalil Rountree nokautirao Škota Paula Craiga sa istekom prve runde, a zatim je Paul Felder razbio još jednog škotskog borca, Steviea Raya, također u prvoj rundi.

Glavni program UFC Fight Night 113:

Santiago Ponzinibbio pobijedio Gunnara Nelsona (nokaut, 1. runda)

Cynthia Calvillo pobijedila Joanne Calderwood (jednoglasna odluka)

Paul Felder pobijedio Steviea Raya (nokaut, 1. runda)

Jack Marshman pobijedio Ryana Janesa (jednoglasna odluka)

Khalil Rountree pobijedio Paula Craiga (nokaut, 1. runda)

Justin Willis pobijedio Jamesa Mulherona (jednoglasna odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider