FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Jednosmjeran uzvrat

Sve osim pobjede Adesanye bilo bi čudo: "Whittaker može kopirati njegovu taktiku, ali nema tu snagu"

Israel Adesanya i Robert Whittaker spremaju se za revanš na UFC-u 271, a analitičari Lucky Puncha vide samo jedan ishod.

Srednjaši Israel Adesanya i Robert Whittaker susrest će se na UFC-u 271 drugi put u svojim karijerama, ponovo za pojas, a njihov okršaj možete pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u u nedjelju od četiri ujutro ili u snimci kasnije na Novoj TV.

I ako je Adesanyina pobjeda u njihovoj prvoj borbi nekoga iznenadila, naši analitičari Zelg Galešić i Igor Pokrajac za Lucky Punch kažu kako je sad situacija puno jasnija.

MMA škola Zelga Galešića MMA škola: Evo što Whittaker mora učiniti kako bi vratio UFC-ov pojas srednje kategorije divider

"Ne vidim kako bi Whittaker sa svojim načinom borbe mogao pobijediti Adesanyu. Vjerojatno će pokušati kopirati taktiku Jana Blachowitza, ali nema tu fizičku snagu za zadržati ga na podu. Jedina šansa mu je da pri tom rušenju radi agresivan ground and pound“, smatra Igor Pokrajac.

"Slažem se sve s Igorom u potpunosti. Jedina šansa mu je možda da poslije deset neuspješnih rušenja, počne više fintirati i tu zakači Adesanyu. Radio je to nekoliko puta u prošloj borbi, ali nije uspio skratiti tu distancu. To je veliki problem svim borcima. Slično kao i kad se boriš s Conorom McGregorom. Treniraš cijeli kamp s nekim tko stoji blizu i onda u kavezu se boriš s nekim tko stoji deset metara od tebe. Whittaker je ovaj put sigurno više radio na distanci, ali mislim da to neće biti dovoljno“, dodaje Zelg Galešić.

Više saznajte u novom Lucky Punchu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider