FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Okršaj bivših kolega

Ngannouova velika prednost protiv Ganea: "Poznam tog čovjeka, doslovno znam njihov plan"

Teškaši Francis Ngannou i Cyril Gane nekoć su trenirali zajedno, ali Kamerunac smatra kako je on u prednosti zbog toga.

Teškaške zvijezde Francis Ngannou i Cyril Gane spremaju se ujediniti pojaseve na UFC-u 270 u Anaheimu ovu nedjelju u izravnom prijenosu na gol.hr-u od četiri ujutro i u snimci na Novoj TV.

Stipe Miočić nažalost nije ponovio prvu predstavu iz sudara s kamerunskim nokauterom. Francis Ngannou zasluženo je uzeo pojas UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji prije devet mjeseci i bio ga spreman vrlo brzo braniti:

"Očekivao sam da ću titulu braniti krajem srpnja ili u kolovozu prošle godine na ljeto, ali nije se odigralo onako kako sam željelo tako da sam sjeo i odlučio pričekati“, priča Francis Ngannou.

Štićenici Fernanda Lopeza

A dogodilo se to da je Cyril Gane deklasirao Derricka Lewisa, jedinog čovjeka u UFC-u uz Miočića koji je porazio Ngannoua, Francuz je prigrabio sedmu pobjedu u UFC-u i pojas privremenog prvaka u teškoj.

"Vidim da je dobar borac, lagan je na nogama. Dobro drži distancu, a to nije nešto što je lako naći u teškoj kategoriji“, smatra Ngannou.

"Čudno mi se boriti protiv Ngannoua jer smo kratko trenirali skupa i nekoć imali istog trenera. Ući ću u kavez pun samopouzdanja. Znam da mi može napraviti probleme, no znat ću se nositi s njima i to je to“, smatra Gane.

Ngannou: Razmišljam kao on

Fernand Lopez, sadašnji Ganeov trener, bivši je Ngannouov trener i baš zato Kamerunac smatra kako je u prednosti jer zna kako sastavlja taktiku.

"Doslovno mogu razmišljati kao on i znam koja je njihova taktika. Mogu ući u njegovu glavu. Poznam tog čovjeka i način na koji razmišlja“, kaže Ngannou.
Lopezu i njegovom stručnom stožeru Gane je najprije zahvalio kad je prigrabio pojas privremenog prvaka teške kategorije.

"Ovo je za moj klub, ne samo za mene, nego za mog trenera i cijeli MMA Factory. Za moje prijatelje, moju obitelj i moju zemlju. Jako sam sretan“, rekao je poslije pobjede nad Lewisom.

Posljednje riječi uoči ovog vikenda ostavili smo Ngannou.

"Neće biti na nogometnom terenu nego u kavezu, a ja znam kako taj veliki oktogon ljudima učiniti malim, 23. siječnja saznat ćete zašto sam prvak, podvukao je.“

Više o UFC-u 270 saznajte u novom Lucky Punchu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider