FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cejudo dvostruki ufc prvak

Bizarna "pogreška" zaustavila veličanstvenu borbu, brutalan nokaut Ševčenko

U Chicagu je održan sjajan UFC event na kojem smo dobili novog dvostrukog prvaka Henryja Cejuda, veličanstveni nokaut Valentine Ševčenko i sjajnu borbu Fergusona i Cerronea.

Galerija Zatvoreno oko Donalda Cerronea (Foto: AFP) Zatvoreno oko Donalda Cerronea (Foto: AFP) Udarac Valentine Ševčenko (Foto: AFP) +1 Cejudo udara Moraesa (Foto: AFP)

U ranojutarnjim nedjeljnim satima u Chicagu je održan UFC 238 event, na kojem smo dobili novog dvostrukog prvaka Henryja Cejuda, ali i dvije sjajne borbe u glavnom programu.

Cejudo je slavio protiv Marlona Moraesa tehničkim noakutom na samom kraju treće runde u glavnoj borbi večeri. Cejudo je bio dominantan tijekom većine dvoboja, u kojem je iscrpio Brazilca Moraesa, te ga "ground and pound" udarcima na kraju 15. minute dokrajčio.

Jedini trenutak kada se činilo da bi Moraes mogao uzeti pojas bio je u prvoj rundi, kada je Cejudo bio u podređenijoj poziciji.

Cejudo je tako postao tek četvrti borac u UFC povijesti koji istovremeno drži dva pojasa prvaka, odnosno prvak je u dvije različite kategorije. Nakon naslova u perolakoj kategoriji, kojeg je 5. kolovoza uzeo Demetriousu Johnsonu, Cejudo je noćas pridodao naslov i u bantamu.

POBJEDA HENRYJA CEJUDA

Osim njega, dvostruki prvaci su u jednom trenutku istovremeno bili Daniel Cormier i Conor McGregor, dok je još samo Amanda Nunes jedina aktualna vlasnica dva pojasa u dvije različite divizije.

Valentina Ševčenko obranila je naslov prvakinje u muha kategoriji, nakon što je veličanstvenim udarcem u glavu lijevom nogom slavila protiv Jessice Eye. Kirgistanka je na samom početku 2. runde munjevito ispalila udarac nogom i iznenadila Jessicu Eye, te ju u sekundi poslala u "carstvo snova".

HEAD KICK VALENTINE ŠEVČENKO

U trećoj po važnosti borbi večeri, ali i po mnogima najboljoj izvedbi na eventu, Tony Ferguson slavio je protiv Donalda Cerronea liječničkim prekidom na kraju 2. runde. Bio je to zapravo bizaran prekid, jer je Cerrone bio spreman za treću rundu, no taman prije nego je sudac označio početak je napravio kobnu pogrešku.

Cerrone je krenuo ispuhati nos, no uz to mu se dogodilo da mu se desno oko, koje je bilo prilično natečeno, do kraja zatvori. Cerrone je ostao iznenađen time što se dogodilo, pokušao je otvoriti oko, no nije mogao. Sudac je odmah u oktogon pozvao liječnika, koji je ustanovio da ne može nastaviti dvoboj.

ZATVORENO OKO DONALDA CERRONEA

Ferguson je nakon meča poručio da je spreman ponoviti sve kada se oporavi, jer da ovo nije način na koji bi trebao završiti njih međusobni dvoboj.

U preostaje dvije borbe glavnog programa vidjeli smo novu pobjedu Petra Yana, koji je slavio odlukom protiv Jimmija Rivere, te iznenađujuće slavlje Bugara Blagoja Ivanova, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od Tai Tuivase.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider