FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nikad poražen u ufc-u!

Borilački spektakl za kraj godine: Povratak ''zločestog dečka'' u velikom revanšu za titulu!

Nepobjedivi Jon Jones vraća se u UFC i to odmah u borbu za njegov nekadašnji tron.

Jon Jones (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fanovi UFC-a s nestrpljenjem čekaju taj posljednji vikend u 2018. godini kada se u oktogon vraća Jon Jones. ''Zločestog dečka'' UFC-a jedni preziru, drugi ga obožavaju, no s njim je najveća MMA organizacija ipak zanimljivija.

Jon Jones u noći s 29. na 30. prosinca kao glavna zvijezda nastupa na UFC 232 spektaklu u Las Vegasu protiv Alexandera Gustafssona kojeg je pobijedio prije pet godina u neizvjesnom meču. Bio je to možda najteži meč Jonesove karijere u kojem se uspio vratiti u posljednjim rundama i natjerati suce da mu daju pobjedu protiv žilavog Šveđanina.

Navijači se nadaju još jednom spektakularnom obračunu, velikom revanšu boraca koji su dugo čekali da opet u uđu u kavez. Obojica se, naime, nisu borila godinu i pol dana.

''Zločesti dečko'' opet se vratio

Jones je istinska zvijezda UFC-a, vjerojatno najveća uz Conora McGregora. Očito je kontroverzno ponašanje najbolji recept za status najveće zvijezde jer Amerikanac je čak tri puta padao na doping testovima, a poznat je i njegov problem s alkoholom, marihuanom, čak i kokainom na kojeg je jednom bio pozitivan na doping testu.

Njegov najveći neprijatelj je Daniel Cormier, koji je sada u teškoj kategoriji i za čiji se nekadašnji pojas prvaka poluteške kategorije Jones i Gustafsson bore. Jonesova posljednja borba bila je upravo protiv Cormiera kojeg je brutalno nokautirao poslije čega je Cormier od šoka plakao, no nakon borbe je po treći puta Jones pao na doping testu.

Počistio je kategoriju velikih MMA imena

Jones nikad nije izgubio borbu u UFC-u. Upisan mu je tek jedan poraz u finalu reality showa The Ultimate Fighter 2009. godine kada je i diskvalificiran zbog korištenja ilegalnih udaraca laktovima.

Od tada je nanizao najveća imena poluteške kategorije – Ryana Badera, Mauricija Ruu, Lyota Machidu, Quintona Jacksona, Rashada Evansa, Vitora Belforta, Chaela Sonnena, Alexabdera Gustafssona, Glovera Teixeiru, Ovincea Saint Preuxa i Daniela Cormiera.

Ovaj impozantan popis njegovih žrtava najbolje govori tko je Jon Jones, za mnoge najbolji UFC boraca posljednjih desetak godina. ''Zločesti dečko'' se vratio i zasjenio fenomenalan glavni program na UFC 232 na kojem ćemo vidjeti i dugo očekivanu borbu između Cris Cyborg i Amande Nunes za pojas prvakinje u perolakoj kategoriji.

Carlos Condit vs Michael Chiesa bi također trebala biti borba za sladokusce, a akciji su i Latifi protiv Coreyja Andersona te Chad Mendes protiv Volkanovskog.

Zapamtite, posljednja nedjelja u godini uživo od 4:00 UFC 232 na GOL.hr-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider