FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Covingtonu naslov u velteru!

Whittaker preživio brutalne udarce Romera i obranio naslov UFC prvaka!

U jednoj od najboljih borbi godine Robert Whittaker obranio je naslov prvaka u srednjoj kategoriji.

Galerija UFC 225 Colby Covington udara Dos Anjosa Romero udara Whittakera Whittaker udara Romera

Robert Whittaker obranio je naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji, nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Yoela Romera.

Da je kojim slučajem Romero upisao pobjedu, pojas ne bi dobio zbog pada na vagi dan ranije. Podsjetimo, Kubanac je imao 90 grama previše u trenutku kada je komisija prekinula njegovo skidanje kilograma i uskratila mu priliku da se bori za titulu prvaka.

Romero bio na milimetar od pobjede, ali mladost je presudila

Whittaker je od početka nametnuo svoj ritam, a Romero je čekao i čekao pune dvije runde. Tu je i ostao bez pobjede, jer je Australac rođen na Novom Zelandu u prvih 10 minuta borbe nakupio zalihu udaraca i bodova koji su u konačnici presudili.

Ipak, 40-godišnji Romero je ipak imao priliku završiti svog suparnika u trećoj i petoj rundi kada ga je poslao u nokdaun, ali se oba puta Whittaker uspio oporaviti i vratiti u meč. Bila je to sjajna borba nakon koje je Australac ipak zasluženo obranio naslov prvaka.

Bio je to revanš Whittakera i Romera, koji su se našli u oktogonu i u srpnju 2017. godine, kada su se borili za titulu privremenog prvaka u srednjoj kategoriji. Tada je također slavio Whittaker, ali jednoglasnom sudačkom odlukom

Nezaustavljivi stroj Covington uzeo privremeni pojas

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo brutalan obračun između Rafaela Dos Anjosa i Colbya Covingtona, a ulog tog dvoboja bio je privremeni naslov UFC prvaka u velteru. Ponio ga je Amerikanac Covington, koji je uvjerljivo, jednoglasnom sudačkom odlukom, upisao pojedu nakon pet rundi.

Kontroverzni Covington, "zločesti dečko" UFC-a, nametnuo je žestok ritam u prve tri runde od kojih se Dos Anjos nije uspio oporaviti i nadoknaditi zaostatak u bodovima.

Vjerojatno je malo tko očekivao da će meč otići do kraja, do pete runde, ali kako je tempo popustio, tako je bilo gotovo nemoguće za očekivati da će doći do nokauta.

Covington je sada privremeni prvak i čeka povratak Tyrona Woodleyja u oktogon. Podsjetimo, Woodley i dalje muku muči s ozljedom, pa je UFC zato morao napraviti borbu za privremeni pojas.

Holm pobijedila i najavila napad na Amandu Nunes

U glavnom programu vidjeli smo i jedan dvoboj djevojaka. Holly Holm uvjerljivo je slavila protiv debitantice u UFC-u Megan Anderson u perolakoj kategoriji.

Holm je pobjedu odnijela nakon što je kontrolirala borbu sve tri runde i uputila tri puta više udaraca od svoje suparnice. Holm se vratila pobjedama, nakon što je u pethodnih pet dvoboja upisala samo jednu pobjedu i poraz od Cris Cyborg u posljednjem dvoboju.

Nedugo nakon pobjede Holly Holm oglasila se i prvakinja ove kategorije (bantam) Amanda Nunes i kratkim tvitom poručila Amerikanki.

Anderson je u Chicagu debitirala u UFC-u, nakon što je u Invicti osvojila titulu prvakinje u perolakoj kategoriji.

U teškoj kategoriji gledali smo sjajan dvoboj mladosti i iskustva. Legenda Andrei Arlovski ukrstio je rukavice protiv nasljednika Marka Hunta - Tai Tuivase i - izgubio!

Tuivasa je zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde i nastavio svoj niz neporaženosti u UFC-u (3-0). Dokazao je da je istinski nasljednik legendarnog Marka Hunta i jedan od budućih izazivača za naslov prvaka u teškoj kategoriji, jer tek mu je 25 godina.

Lakrdija na početku glavnog programa

Na uvodu u glavni program gledali smo predstavu u pravom smislu te riječi. Bivša WWE (kečeri) zvijezda CM Punka borio se protiv Mikea Jacksona. Obojica neiskusnih boraca pokazala su jako malo u oktogonu i zaista je čudno kako su se uopće našli na glavnom programu. Razlog je vjerojatno taj što je CM Punk domaći dečko iz Chicaga.

Jackson je u konačnici dobio sve tri runde uvjerljivo i sucima nije preostalo ništa drugo nego da dodijele prvu pobjedu 33-godišnjem borcu.

UFC 225: Whittaker vs. Romero

Robert Whittaker pobijedio Yoela Romera
Colby Covington pobijedio Rafaela dos Anjosa
Holly Holm pobijedila Megan Anderson (jednoglasna sudačka odluka)
Tai Tuivasa pobijedio Andreia Arlovskog (jednoglasna sudačka odluka)
Mike Jackson pobijedio CM Punka (jednoglasna sudačka odluka)

Uvodne borbe:

Curtis Blaydes pobijedio Alistaira Overeema (tehnički nokaut, 3. runda)
Carla Esparza pobijedila Claudiju Gadelhu (podijeljena sudačka odluka)
Mirsad Bektić pobijedio Ricarda Lamasa (podijeljena sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider