FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Rumble rasplakao mnoge

Cormier ponovno ugušio Johnsona, a onda je uslijedio još veći šok!

Daniel Cormier po drugi je put porazio Anthonyja Johnsona i sačuvao pojas UFC prvaka. Trilogiju nećemo gledati jer je Rumble obznanio kraj karijere.

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja video mogu gledati isključivo posjetitelji s područja RH ili s hrvatskom IP adresom. Hvala na razumijevanju.

U Buffalu je održan UFC-ov 210 event na kojem su se za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji borili Daniel Cormier i Anthony Johnson. Bio je to revanš otprije dvije godine, kada je aktualni prvak Cormier ugušio Rumble Johnsona u trećoj rundi. Ovoga puta je gušenje stiglo još i ranije zbog čudne odluke 33-godišnjeg Johnsona da ulazi u hrvački obračun s Cormierom.

Gledatelji u Buffalu nisu vidjeli nijedan pravi napad zastrašujućeg nokautera Johnsona, koji je ponovno tapkao kada mu je Cormier rukom obgrlio vrat. Nakon što je sudac prekinuo borbu uslijedio je šok u dvorani, ali ni približno velik kao kada je Johnson pozvao svoje trenere u oktagon kako bi obznanio kraj karijere

"Primati udarce i tuči druge ljude nije zabavno. Nema ništa zabavno u tome. Ovo je za mene kraj. Razlozi nemaju veze s ovim sportom", rekao je emotivni Johnson, koji tvrdi da je odluku donio još prije borbe, ali da je istu podijelio samo sa svojim trenerima i obitelji.

Johnson je karijeru završio s 22 pobjede i šest poraza u svijetu MMA-a.

Mousasiju kontroverzna pobjeda

U drugoj najvažnijoj borbi večeri Gegard Mousasi slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi protiv Chrisa Weidmana. Sudac je prekinuo borbu nakon što je Weidman spustio obje ruke na pod, ali je prethodno primio tri udarca koljenom u glavu.

Šteta je već bila napravljena, jer nakon što je doktor ušao u oktagon Weidman nije znao koji je dan u tjednu. Nedugo nakon toga se sjetio, ali doktor i supervizor na kraju nije dozvolio da se borba nastavi.

Na usporenom pregledu snimke vidjelo se da su svi udarci Mousasija koljenom bili legalni i da je Weidman pogriješio u svojoj procjeni, što je priznao i nakon borbe u razgovoru s Joeom Roganom, nakon što je pregledao snimku.

Cynthia Calvillo ugušila je Pearl Gonzalez minutu i pol prije kraja treće runde u kategoriji "slamka". Calvillo je bila bolja tijekom cijele borbe protiv borkinje kojoj je Sportska komisija države New York skoro zabranila borbu. Ovom pobjedom Calvillo je na savršenih 5:0 u MMA-u.

Pobjednički povratak Pitbulla i još jedan oproštaj od MMA-a

Brazilac Thiago Pitbull Alves slavio je protiv Kanađanina Patricka Cotea jednoglasnom odlukom sudaca. Alves je u dva navrata rušio Cotea, ali ga nije uspio završiti na podu. Nakon dva poraza, Alves je konačno slavio i upisao pobjedu.

Nakon poraza Cote je prije razgovora s Joeom Roganom bacio rukavice na pod što je značilo samo jedno - kraj karijere.

"Hvala navijačima na 15 godina podrške", rekao je Cote u suzama.

U prvoj borbi Main Carda Brazilac Charles Oliveira ugušio je Amerikanca Willa Brooksa u prvoj rundi nakon manje od tri minute borbe. Oliveira je brzo srušio Brooksa na pod, ovaj mu je okrenuo leđa, Brazilac mu se popeo na njih, zavukao ruku duboko ispod brade i ugušio ga. Nakon dva uzastopna poraza (gušenjem) bila je ovo prva pobjeda Brazilca u UFC-u nakon prosinca 2015. godine!

------------------------------------------------------------------------------------------

UFC 210, glavni program (GOL.hr uživo 4:00, snimka Nova TV 23:00)

Daniel Cormier def. Anthony Johnson (gušenje, 2. runda)
Gegard Mousasi def. Chris Weidman (tehnički nokaut, 2. runda)
Cynthia Calvillo def. Pearl Gonzalez (gušenje 3. runda)
Thiago Alves def. Patrick Cote (jednoglasna odluka)
Charles Oliveira def. Will Brooks (gušenje, 1. runda)

Uvodne borbe:

Myles Jury def. Mike De La Torre (nokaut, prva runda)
Kamaru Usman def. Sean Strickland (jednoglasna odluka)
Shane Burgos def. Charles Rosa (nokaut, 3. runda)
Patrick Cummins def. Jan Błachowicz (većinska odluka)
Gregor Gillespie vs. Andrew Holbrook (nokaut, prva runda)
Desmond Green def. Josh Emmett (podijeljena odluka)
Katlyn Chookagian def. Irene Aldana (podijeljena odluka)
Magomed Bibulatov def. Jenel Lausa (jednoglasna odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider