FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
grabi prema vrhu

U najtežem ispitu do sada Hrvoje Sep upisao i treću profesionalnu pobjedu

Hrvatski olimpijac Hrvoje Sep upisao je i treću pobjedu u isto toliko profesionalnih boksačkih nastupa

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvoje Sep je uspješno odradio svoj treći profesionalni meč. Na FFC 30 priredbi u Linzu hrvatski olimpijski boksač nakon šest rundi slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nanijevši Levanu Luhutašviliju prvi poraz u karijeri.

Smirenost te tehnička i fizička superiornost osigurale su Sepu pobjedu u najtežem dosadašnjem profesionalnom meču. Luhutašvili je u meč ušao s četiri nokauta u jednako nastupa, no pokazalo da je prejednostavan borac i sirova snaga mu nije dovoljna da ugrozi Hrvata.

Sep od prve minute nabija tempo koji je držao do kraja borbe. Gruzijac se pokazao čvrstim i priliku je tražio snažnim i opasnim udarcima, no već nakon dvije runde počeo ga je hvatati umor i razlika u klasi između dva borca bila je i više nego očita.

"Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti. Luhutašvili je odličan boksač, ali pronašao sam recept i za njega. Mislim da sam u petoj rundi čak možda mogao nokautirati. Zadovoljan sam, moja je pobjednička serija nastavljena i u Linzu", izjavio je nakon meča Sep.

Kako su runde odmicale borac Leonarda Pijetraja je izgledao sve svježije, odlično je radio ekskivaže i sve češće čisto pogađao. U petoj rundi Luhutašvili je pokušao zadnjim rezervama još jednom zaprijetiti, ali bez uspjeha. Hrvatski borac je zatvorio meč čistom pobjedom i nakon dva europska srebra kao amaterski natjecatelj spreman je nastaviti svoj put prema svjetskoj tituli u profesionalnom boksu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider