FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"nokautirao bih joshuu"

Vratio se! Tyson Fury ulazi u Arenu Manchester 9. lipnja ove godine!

Dugo najavljivani povratak Tysona Furyja u ring konačno će se dogoditi ovog ljeta.

Galerija Povratak Tysona Furyja (Foto: AFP)

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i WBO, 29-godišnji Britanac Tyson Fury vraća se u ring 9. lipnja, kada bi se u Manchesteru trebao boriti protiv još uvijek neimenovanog suparnika, objavio je u četvrtak britanski BBC.

Fury je u studenom 2015. godine pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička i uzeo mu tri pojasa svjetskog prvaka. Međutim, umjesto da osvojene naslove brani u ringu, Fury je bez borbe predao IBF pojas, a u ljeto 2016. godine prvo je odgodio uzvrat protiv Klička zbog ozljede, prije nego što je od njega potpuno odustao.

Tijekom iste godine Furyju je izrečena dvogodišnja suspenzija, zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava.

U siječnju ove godine Britanski boksački savez odlučio je ukinuti Furyjevu suspenziju i obnoviti mu boksačku licencu, nakon čega je 29-godišnjak potpisao ugovor s promotorom Frankom Warrenom.

"Ja ću mu birati suparnike. Želja nam je da su u potpunosti pripremi, fizički i mentalno, te da bude onaj stari Tyson", rekao je Warren.

Furyja su, naravno, novinari pitali što misli o Anthonyju Joshui, aktualnom svjetskom prvaku koji je nedavno branio pojas protiv Parkera.

"Svi koji su gledali meč vidjeli su da s Joshuom može svatko tko se može kretati i izmicati. On bi me mogao pogoditi jedino da uzme punu šaku zrna riže. Nokautirao bih ga da se nađemo u ringu", rekao je Fury.

Tko zna, možda će imati priliku to i dokazati...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider