FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OSIGURANA DODATNA POSJETA

Ruši se rekord engleskog ponosa, Fury i Whyte na Wembley će dovesti nikad više fanova

Na najvećem engleskom stadionu trebalo bi se 23. travnja naći 94 tisuće gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto više od dva tjedna prije velikog povratka Tysona Furyja nastupima u domovini, organizator njegovog meča protiv Dilliana Whytea otkrio je sjajne vijesti za fanove. Osigurane su još četiri tisuće mjesta na Wembley stadionu, čime će se ukupan broj gledatelja popeti na 94 tisuće.

Time će se srušiti rekord Wembleya po pitanju nekog sportskog događanja. Naravno, ako sve ulaznice budu rasprodane, no u to se ne mora sumnjati. Prvih 85 tisuća je jednostavno planulo nedugo nakon što je prodaja pokrenuta.

 

 

Trenutni rekord također drži boksački meč, onaj iz 2017. godine između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, kad je jedan od najboljih mečeva prošlog desetljeća na licu mjesta pratilo 90 tisuća gledatelja. To je trebala biti brojka i za ovaj okršaj, no promotor Frank Warren uspio je izboriti još četiri tisuća mjesta.

Time se ipak neće srušiti apsolutni rekord Wembleya, koji drži najveća britanska pjevačka zvijezda Adele. Ona je također 2017. godine nastupila pred 98 tisuća svojih obožavatelja.

Fury prvi put na britanskom stadionu

Fury će u ovom meču braniti titulu WBC svjetskog prvaka i veliki je favorit protiv Whytea, koji je priliku izborio dolaskom do titule privremenog prvaka spomenute organizacije, jedne od četiri elitne u profesionalnom boksu.

Sve u svemu, 23. travnja dogodit će se jedna posebna vrsta spektakla. Ne onakva kakva se očekivalo, prije nego je Anthony Joshua porazom od Oleksandra Usyka onemogućen za meč protiv Furyja, ali svakako će ljubitelji boksa imati u čemu uživati.

Ujedno je ovo veliki Furyjev povratak kući. 2018. godine svoja je dva povratnička meča odradio u Manchester Areni te Windsor Parku u Belfastu. Budući da je svoju do sada najveću pobjedu, onu protiv Vladimira Klička, ostvario u Düsseldorfu, ovo će biti njegov prvi stadionski nastup u domovini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider