FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
poznat je datum borbe

Tyson Fury vs Dillian Whyte potvrđeno: Boks je dobio novi spektakl na Wembleyju!

Dillian Whyte je novi izazivač Tysona Furyja za naslov teškaškog WBC prvaka u boksu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski prvak u boksu, Tyson Fury branit će svoj naslov u WBC-u protiv Dilliana Whytea 23. travnja na stadionu Wembley u Londonu.

Nakon dosta otezanja, obavezi izazivač u WBC-u Dillian Whyte napokon je potpisao ugovor i još jedan veliki boksački spektakl je dobio svoj datum.

Zarada se dijeli u omjeru 80:20 u korist prvaka. Fury tako ima zagarantiranih 30 milijuna dolara, dok će Whyte zaraditi nešto manje 7,5 milijuna dolara što je daleko najviše što je ikad dobio u karijeri. Pobjedniku još ide i bonus od četiri milijuna dolara tako da će ovo biti poprilična zarada za obojicu.

Fury se vraća kući

Fury se nakon tri i pol godine vraća u domovinu gdje se posljednji put borio još tamo u ljeto 2018. godine protiv Talijana Pianete. U posljednje je dvije borbe dva puta pobjeđivao Deontaya Wildera te tako okončao trilogiju koja je odlučivala o pojasu WBC prvaka.

Gipsy King je još uvijek neporažen u svojoj karijeri. U 32 borbe imao je samo jedan remi, onaj protiv Wildera u prvom meču. Upisao je čak 22 pobjede nokautom.

Whyte pobijedio Povetkina

Dillian Whyte je pak dobio najveći meč karijere iako je ovaj Britanac jamajkanskog porijekla imao u karijeri neke velike okršaje. Do pozicije obaveznog izazivača WBC-a došao je nakon dvije borbe s Rusom Aleksandrom Povetkinom.

Whyte je prvu borbu izgubio, a u revanšu je pobijedio. Bilo je to u ožujku prošle godine. U karijeri ima još samo jedan poraz, onaj od Anthonyja Joshue iz 2015. godine.

Vodi karijeru Alena Babića

Whyte nam je i poznat po tome što je jedan od ljudi koji vodi karijeru Alena Babića kojem je jako pomogao da se probije na britanskom tržištu.

Fury je veliki favorit u dvoboju dva 33-godišnjaka (Whyte će napuniti 34 do borbe), te se očekuje da će, ukoliko pobijedi, u sljedećoj borbi ići na ujedinjenje svih najvećih boksačkih pojaseva. Podsjetimo, osim ovog najcjenjenijeg WBC-ovog, tu su još naslovi WBO, IBF i WBA prvaka koje drži Ukrajinac Oleksandr Usik.

Hrgović čeka rasplete okršaja na vrhu

Usik će se ove godine boriti u revanšu protiv Anthonyja Joshue, a ukoliko ga pobijedi imat ćemo borbu za koju cijeli svijet čeka. Ukoliko Joshua dođe do slavlja, čekat ćemo završetak trilogije prije borbe za ujedinjenje.

Obavezni izazivač za IBF-ov pojas može postati naš Filip Hrgović koji bi se za tu poziciju trebao uskoro boriti protiv Kineza Zhileija Zhanga. No Filip bi, ako pobijedi, borbu za IBF-ov pojas mogao čekati neko vrijeme.

Tyson Fury vs Dillian Whyte

  • Wembley, London - 23. travnja za naslov svjetskog WBC prvaka
  • Sigurna zarada: Fury 30 milijuna dolara, Whyte 7 i pol milijuna
  • Pobjednički bonus: 4 milijuna dolara
  • Fury - 31 pobjeda (22 nokauta), jedan remi
  • Whyte - 28 pobjeda (19 nokuata), dva poraza
  • Posljednje pobjede: Fury protiv Wildera, Whyte protiv Povetkina

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider