FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"da, ljuti me"

McGregor uskoro dobiva suparnika: Ne prestaju napadi na Irca

U Las Vegasu se 5. ožujka u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu održava spektakularni UFC-ov event s pregršt sjajnih borbi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manje od 10 dana ostalo je do spektakularnog UFC 209 eventa na kojem ćemo vidjeti nekoliko sjajnih borbi. Jedna od njih bit će dvoboj Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova za privremeni naslov u lakoj kategoriji. Aktualni prvak ove kategorije je Conor McGregor, koji je trenutno na "dopustu" zbog skorašnjeg rođenja prvog djeteta.

Pobjednik meča Ferguson - Nurmagomedov postat će privremeni vladar lake kategorije te će vrlo vjerojatno biti idući suparnik irskom borcu. Amerikanac Ferguson smatra da je McGregor stvar prošlosti i da se prava borba za naslov vodi u njegovom meču s Rusom.

"Poludim li na pitanja o njemu? Da, malo me to naljuti, ali činjenica je da je borba za pravi pojas između mene i Khabiba. On ima 24-0. Čovječe, već zaboravljam koliko pobjeda ja imam (22-3). Iskreno, više ni ne vodim brigu o tome", rekao je Ferguson.

Amerikanac nije poražen već gotovo pet godina i možemo slobodno zaključiti da bi njihova borba trebala biti pravi spektakl. No unatoč njihovim impozantnim omjerima pobjeda i poraza, McGregor je i dalje prvak lake kategorije, a Ferguson se u medijima razbacuje teškim riječima prije nego li je uopće izborio borbu s Ircem.

Istu stvar radi i Nurmagomedov koji svako malo prozove MCGregora i nazove ga pilićem. Pobjednik ovog dvoboja morat će svoje izjave pokriti kvalitetnom borbom ako ne želi biti ismijavan do kraja karijere.

Prema mišljenju kladionica Nurmagomedov je osjetni favorit u tom dvoboju s Fergusonom, tako da bi bolje bilo za Amerikanca da se posveti i fokusira na Rusa, a ne da napada i pogrdnim riječima govori o McGregoru koji trenutno uopće nije u kombinacijama za UFC borbu već se fokusira na pokušaj dogovaranja boksačkog meča s Floydom Mayweatherom.

Podsjetimo i na spektakularni popis boraca koji će nastupiti na UFC-ovom eventu 5. ožujka. Dvoboj Fergusona i Nurmagomedova čak nije ni glavna borba večeri, već je to drugi međusobni ogled Stephena Thompsona i Tyrona Woodleyja. Njih dvojica imali su okršaj na spektaklu u New Yorku, gdje je McGregor osvojio pojas prvaka u lakoj kategoriji, a tada su suci dvoboj proglasili neriješenim. Bit će to borba za naslov u velteru.

Osim njih svakako treba obratiti pažnju na meč dvojice MMA legendi Marka Hunta (42) i Alistaira Overeema (36). Bit će to revanš otprije devet godina kada je Overeem slavio submissionom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider