FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ona je spremna

Tko želi u oktogon sa Sarom? ''Teško mi je naći protivnicu, želim ispisati povijest''

Sara Luzar-Smajić mlada je borkinja koja se želi probiti u sam vrh svjetske MMA scene.

Sara Luzar-Smajić (Instagram)

U MMA svijetu borkinje više nisu bauk, no na hrvatskoj sceni nema previše djevojaka koje se makar i poluprofesionalno bave ovim, za mnoge surovim, sportom. No popularnost slobodne borbe polako se diže i među ženama. Adriana Vuković nedavno je potpisala ugovor s poznatom ženskom MMA organizacijom Invicta.

Njezinim stopama htjela bi i Sara Luzar-Smajić koju možete pobliže upoznati u velikom intervjuu koja je dala za Fightsite.hr. Sara zasad ima tek jednu borbu iza sebe, no tvrdi kako je to tek početak. Naporno trenira i čeka priliku.

''Teško je naći event koji nudi ženske MMA borbe, a još teže je naći potencijalnu protivnicu. Planovi su kao i svakom drugom borcu, doći do ugovora s velikim organizacijama i samim time ispisati povijest hrvatskog MMA-a. Znam da su to veliki ciljevi, ali tome sam u potpunosti predana. Spremna sam posvetiti svaki trenutak tome, a nadam se da ću svojim djelovanjem barem malo pomoći u buđenju hrvatske MMA scene. Čekam da mi se ukaže prilika za sljedeću borbu. Trudim se uvijek biti spremna za slučaj da uleti neki poziv'', poručila je Sara koja otkriva kako se počela baviti ovim sportom.

''Za MMA sam se zapravo odlučila iz čiste znatiželje. Oduvijek sam htjela probati trenirati neku vrstu borilačke vještine. Kako mi se ukazala prilika trenirati slobodnu borbu, odlučila sam je iskoristiti. Iako nisam imala pojma o tome sportu u tom trenutku. To mi je najbolja odluka u životu! Zaljubila sam se odmah, već na prvom treningu. Tada sam već shvatila da se radi o možda i najkompleksnijem sportu na svijetu u kojem je izrazito bitno naučiti kontrolirati svoj karakter i emocije. Već tada sam bila svjesna da sam se pronašla u ovome. A nakon dva mjeseca treninga svom sam treneru rekla kako želim postati profesionalna borkinja'', rekla je Sara.

Cijeli intervju za Fightsite pročitajte ovdje.
 

 

 

 

 

Prof. Sara

A post shared by Sara Luzar Smajić (@sara_luzar_smajic) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider