FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
osvajali K-1 Grand Prix sedam puta

Svjetske legende borilačkog sporta posjetile Split: Aerts i Schilt oduševljeni pozivom

Borilačke legende Peter Aerts i Semmy Schilt boravile su u Splitu.

Peter Aerts i Semmy Schilt u Splitu

Dvije svjetske legende borilačkog sporta boravile su u Splitu. Peter Aerts i Semmy Schilt osvajali su K-1 Grand Prix čak sedam puta, a sada su primljeni u Kuću slavnih borilačkog sporta.

Iako Međunarodna kuća slave ima nekoliko kategorija i svake godine dovede ozbiljne laureate iz svijeta borilačkog sporta, neki su ipak posebne zvijezde, baš poput Petera Aertsa i Semmyja Schilta.

"Lijepo je. Ovo znači da ste postigli nešto u karijeri. Zato mi je čast biti ovdje", rekao je Aerts.

Iako je nedavno održan meč dva velika prvaka Daniela Cormiera i Stipe Miočića, Schilt je poslagao malo drugačije svoju listu najvećih boraca slobodne borbe i kicboxinga.

"Naravno Fjodor, Minotaur, a treći tek dolazi, to je Aleksandar Volkov. U kicboxingu? Peter Aerts je jedan od najvećih. Naravno, Ernesto Hoost, a mislim da sam i ja napravio dobar posao", smatra Schilt.

Kickboxing listom suvereno dominiraju Nizozemci predvođeni Hoostom.

"U Nizozemskoj imamo visoku razinu kickboxinga jer je svaki vikend barem deset borilačkih priredbi. Kad je toliko borbi, razina ide prema gore zbog velike konkurencije. To je glavni razlog", kaže Aerts.

Da se održi turnir velikih prvaka K1 u 40-ima. Cro Cop, Hoost, Aerts, Schilt. Tko bi pobijedio?

"Ne znam. Znam da sam ja u tom društvu najzgodniji. Ne znam stvarno, to bi bio neizvjestan turnir", smatra Aerts.

Schilt je jedan od rijetkih teškaša uz Overeema i Cro Copa koji je napravio veliku karijeru u kicboxingu i slobodnoj borbi.

"Najiskrenije, počeo sam s karateom. Nakon karatea krenuo sam sa slobodnom borbom i onda s kickboxingom. Nikada prije nisam trenirao kickboxing, ali za mene je to bilo dobro jer nisam morao trenirati više parter. Nego se posvetiti stand up borbi", smatra Schilt.

Hrvoje Znaor začetnik je ove priredbe i već šestu godinu zaredom dovodi borilačke zvijezde u Split.

"Teško je... treba puno odricanja, puno truda, puno rada, puno podrške. Po pitanju podrške toga je sve manje, ali entuzijazam pokriva sve to", kazao je Znaor.

Nakon K1 velikana bit će zanimljivo koga će organizatori dovesti iduće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider