FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
majstor iz splita

Svi pričaju o Hrgoviću i Babiću, bivši hrvatski boksač tvrdi: "On je talentiraniji od obojice"

Milas u profesionalnoj karijeri ima više pobjeda od Hrgovića i Babića, ali malo se za njega čuje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na spomen boksa u Hrvatskoj danas većina pomisli na Filipa Hrgovića i od nedavno Alena Babića koji sve više dobiva na popularnosti nakon šest pobjeda u profesionalnom boksu, ali ipak se proslavio prozivanjem Filipa Hrgovića koji je trenutno na 12-0.

Hrvatski boks nakon dugo vremena ide ulaznom putanjom i danas ima nekoliko ozbiljnih boksača. Tu najbolje kotira Filip Hrgović, prema svemu najbolji hrvatski boksač i jedan od mogućih budućih izazivača za titulu svjetskog prvaka.

Hrgovićevi promotori rade na tome da on postane prvak teške kategorije, u tom naumu ga želi spriječiti Alen Babić koji traži borbu s Hrgovićem. Iako Babić još nije na toj razini boksa, već bi idućeg ljeta mogli gledati sudar Hrgovića i Babića, potvrdio je to Eddie Hearn.

''Tko zna, možda nas to idućeg ljeta dovede do velike borbe s Hrgovićem, u Hrvatskoj i pred navijačima. A do tada mi samo recite tko se to želi boriti s Babićem pa da ugovorimo i taj meč", rekao je jedan od glavnih ljudi u svijetu boksa.

  gol expired Hearn otkrio kada će se Hrgović i Babić boriti: "Meč u Hrvatskoj pred navijačima" divider

Svi pričaju o Hrgoviću i Babiću, a nitko ne spominje sjajnog Splićanina

Hrvatski boks nikako ne smije zaboraviti Petra Milasa, 25-godišnjeg boksača rođenog u Splitu koji je mlađi od Hrgovića tri godine i od Babića pet, ali ima više profesionalnih borbi od obojice. Milas je trenutno na 15 pobjeda i nula poraza, a Hrgović na 12-0, dok je Babić na 6-0, iako je najstariji.

Oni koji slabije prate boks vjerojatno nikada nisu čuli za Milasa, posve nezasluženo, no malo je tu i Milas kriv. Mladi Splićanin više je puta istaknuo kako se ne voli povlačiti po medijima i prozivati boksače u intervjuima, ali svi dobro znaju da se bez toga boksač teško može probiti.

No Milas vjeruje u sebe i svoje mogućnosti i krenuo je drugačijim putem, posve opravdano, a u tome ga podržava i bivši hrvatski boksač Stjepan Božić.

''To apsolutno podržavam. Kada sam ja bio aktivan, tako sam razmišljao. Volim takve borce koji govore tamo gdje i treba govoriti, a to je ring. Recimo da on sada nekoga proziva, to mu ne treba i to bi bio kontraefekt'', rekao je Božić za gol.hr pa odgovorio na naše pitanje je li Milas malo nezasluženo izostavljen u hrvatskom medijskom prostoru.

''To jednim dijelim ovisi o njegovim nastupima, ne možete vi nekoga pratiti, pisati i govoriti o njemu ako ga rijetko vidimo u ringu'', govori Božić.

''Milas je talentiraniji od Hrgovića i Babića, ali...''

''Milas je najtalentiraniji hrvatski teškaš, ali kažu da je talent deset posto. Ne znam kakav je radnik i koliko je vrijedan i posvećen svemu tome. Po onome što sam vidio je izuzetno talentiran boksač, sigurno talentiraniji od Hrgovića i Babića'', kaže Božić.

Iza Hrgovića i Babića stoje velike promocije i Eddie Hearn pa se Milasu teže probiti bez takve potpore.

Milas se u prosincu trebao boriti protiv Tonyja Yoke (8-0), olimpijskog prvaka i velikog Hrgovićevog rivala. Ta bi ga eventualna pobjeda podigla na listi najboljih teškaša današnjice, ali Milas je tu borbu odbio jer nije bio zadovoljan uvjetima. Smatra kako je zaslužio više od ponuđenog.

Prema zadnjoj BoxRecovoj ljestvici Milas je 50. boksač na svijetu, Babić na 45. mjestu, a Hrgović drži 23. poziciju najboljih teškaša svijeta.

Posljednji put Milasa smo u ringu gledali 26. listopada 2019. kada je svladao Johnnyja Mullera koji se borio i s Usykom. Milas pamti pobjedu i protiv Bakhtova, bivšeg Joshuinog protivnika, a veliku pobjedu upisao je protiv Nijemca Pianete koji se odmah nakon Milasa borio i protiv Furyja 2018. i izgubio.

Milas je član BK Torcida, a veliki je navijač Hajduka

Hrvatski boksač je najveća zvijezda Boksačkog kluba Torcida koji ima sjajnu dvoranu i uvjete na Poljudu, Milas često posjeti utakmice Bijelih, a znao je ići i na europska gostovanja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider