FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Oni su na početku

Sve je spremno za "Armagedon": 32 mlada borca sanjaju svjetski vrh

Svoje snove o svjetskom vrhu sanjaju i 32-ica mladih hrvatskih i regionalnih boraca slobodnim načinom, u našoj sljedećoj priči.

32 mlada borca u borbi za KSW (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred njima je veliki turnir pod nazivom Armagedon, na kojem će pokušati izboriiti ugovor s prestižnom poljskom organizacijom KSW. Vaganje je odrađeno, sučeljavanja su odrađena, fotografiranja za medije i sve je spremno za početak. U iduća dva mjeseca gledat ćemo okršaje u četiri kategorije najbolja 32 regionalna borca. Prvo kreću oni u lakoj i srednjoj kategoriji.

"70 i 84 kilograma, idući vikend imamo 77 i 66 kg, tu ćemo dobiti polufinale i finale. Ovo je prva faza selekcije 32 najtalentiranija iz regije. Naša je poanta da dobijemo četiri prvaka koja će dalje imati put u karijeri puno lakši", istaknuo je Dražen Forgač.

Radi se o borcima koji debitiraju ili imaju tek nekoliko mečeva u profi konkurenciji iz sebe.

"Možemo okušat kakva nam je konkurencija iz susjedstva. Ima momaka iz Srbije koji su jako dobri, tu ćemo se moći usporediti. Ima momaka iz Slovenije s kojima sam se već borio, bit će odlično", kazao je Luka Čelić.

"Odlična stvar. Ovo je praktički UFC format. Jeste KSW ugovor je u igri za najboljeg borca turnira, jedva čekam da vidim tko će biti najbolji", nestrpljivo će Marko Bojković.

Vagu nitko nije pao i to je dokaz koliko ozbiljno i ovako mladi borci shvaćaju ovaj turnir.

"Odlučio sam se prijaviti za ovo jer je ovo trenutačno najprestižniji turnir u regiji. Ja imam pet profi mečeva, očekivat ćemo pobjedu, a što Bog da tako će i biti", rekao je crnogorski borac Lazar Kukuličić.

Lazar ima izvan oktogona jednu sličnost s najvećim teškašem današnjice.

"Trenutno sam profesionalni borac i radim u bolnici, dvije stvari koje se ne vežu jedna za drugu, haha."

Znači kao Miočić medicinski tehničar?

"E da da!"

Samo 100 gledatelja je dopušteno uz oktogon, ulaznice su brzo otišle, a razlog je jasan.

"Maksimalno poštujemo sve preporuke stožera, minimalan broj gledatelja, maksimalan razmak. Svi borci su testirani, tako da ne bi trebalo biti problema", naglasio je Dražen Forgač.

KSW koji već ima Soldića, Pejića i druge Hrvate čeka nove članove iz ovog dijela Europe. Poželimo iz sreću na tom putu i sjajne mečeve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider