FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kontroverzna odluka

Sudac priznao pogrešku: Nije trebao prekinuti borbu Warda i Kovaljova!

Kovaljov se nakon borbe žalio na suđenje, a da je njegovo nezadovoljstvo opravdano potvrdio je i sam sudac meča Tony Weeks.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niti drugi meč između dva svjetska prvaka i ponajbolja boksača današnjice Sergeja Kovaljova i Andrea Warda nije mogao proći bez kontroverze. Ovaj put mnogo veće od suspektne sudačke odluke koja je obilježila prvi dvoboj.

U Las Vegasu održan je revanš koji je polučio još više kontroverzi, nezadovoljstva i negativnih komentara. Podsjećamo, Amerikanac je slavio prekidom u 8. rundi nakon što je pogodio nekoliko nelegalnih udaraca ispod pojasa, a sudac Tony Weeks je dvoboj prekinuo bez da je iti jednom brojao Rusu.

Usporene snimke su jasno pokazale da je Ward tukao ispod pojasa i da je on trebao biti upozoren i kažnjen, a ne Kovalev kojem nije dana niti prilika da nastavi meč nakon što je sudac mahao kraj, zbog čega se nakon borbe požalio i sam ruski borac.

''Da sam vidio niske udarce, ne bih zaustavio meč''

Kada su se emocije slegle, inače poznati sudac Tony Weeks je na svom službenom Twitteru priznao pogrešku i to prilično jasno i nedvosmisleno.

“Poštujem vas sve. Pogledao sam snimku i bio sam u krivu. Nisam primijetio nekoliko udaraca Warda koji su bili preniski. Napravio sam grešku”, napisao je Weeks i dodao:

“Meč sam zaustavio jer se Kovalev nije štitio. Da sam vidio niske udarce, ne bih zaustavio meč. To je bila moja greška.”

Ovo i neće biti neka posebna utjeha Rusu koji je sada izgubio dva meča zaredom od istog protivnika. Teško je očekivati i treći meč nakon dvije ovako kontroverzne odluke i dva suspektna završetka.

Snimku cijele borbe Ward - Kovaljov pogledajte večeras u programu Nove TV od 23:15.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider