FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ANKALAEV ŠOKIRAN I RAZOČARAN

Suci obilježili UFC 282: Glavna borba završila bez pobjednika, Pimblett slavio uz čuđenje fanova diljem svijeta

Iako je borba za njega odrađena, UFC ipak nije dobio novog prvaka poluteške kategorije.

Blachowicz vs. Ankalaev (Foto: Afp)

Sjajnu borbu za naslov UFC-ova prvaka poluteške kategorije odradili su Magomed Ankalaev i Jan Blachowicz, no nakon nje niti jedan borac nije kući ponio pojas prvaka. Naime, borbu su suci bodovali kao neodlučenu te je pojas ostao kod UFC-ova predsjednika Dane Whitea.

Blachowicz dobro krenuo pa Ankalev u potpunosti preuzeo

Sam tijek borbe donio je tri različita perioda. Prvim možemo smatrati početnu rundu borbe, provedenu na nogama, u kojoj se dobio dojam da je Ankalaev za nijansu bolji borac. Drugi period je onaj u kojem je, na račun odličnog izbora udaraca sve otišlo na stranu Blachowicza, a radi se o drugoj rundi, koju je poprilično čisto uzeo, te polovici treće.

Točno na polovici treće runde, odnosno na polovici borbe, Ankalaev je prilagodio svoju strategiju i stil te preuzeo kontrolu nad borbom. Pronašao je način kako najbolje iskoristiti svoju hrvačku prednost, a posebno dominantan bio je u posljednjoj rundi, koju je u potpunosti proveo pod kontrolom, za klasičnu 10:8 rundu.

Poljak priznao da je zaslužio izgubiti

Vjerovalo se kako je nakon svega Ankalaev napravio dovoljno, no postojala je još neka opcija u kojoj bi Blachowiczu pripale prve tri runde, uz posljednju 10:8 za Dagestanca, što bi rezultiralo s 47:47.

To se i dogodilo kod jednog suca, dok je njegov kolega podosta šokantno borbu bodovao 48:47 za Blachowicza, a onaj preostali bodovao je zapravo vrlo realnih 48:46 za Ankalaeva, što je neki dojam većine koji su borbu gledali.

Poljak je na kraju izjavio kako se smatra poraženim te da njegovu protivniku treba pripasti pojas, no to se, naravno, nije dogodilo i sad je pitanje što će se dogoditi s titulom prvaka, koju je Jiri Prochazka krajem prošlog mjeseca zbog ozljeda napustio.

Pimblettova pobjeda razbjesnila borce i fanove

Ništa manje kontroverze nije donijela ni sunaslovna borba, u kojoj je Paddy Pimblett savladao Jareda Gordona. Nova UFC-ova zvijezda u najtežem ispitu dosadašnje karijere nije izgledala dobro. 

Pimblett je u prvoj rundi, prema nekom općem mišljenju, izgubio bitku na nogama, dok se u drugoj rundi vratio, no niti nju nije uzeo uvjerljivo. Gordon je treću odradio dominantno i očekivao je pobjedu, no suci su jednostavno pobjednikom proglasili njegova protivnika.

Rezultiralo je to bijesnim reakcijama fanova, ali i drugih boraca na Twitteru, jer je neko većinsko mišljenje da je Gordon trebao slaviti. Uostalom, Gordonu su jednoglasno pobjedu dali i apsolutno svi glasači na stranici MMA Decisions. Njih je tamo više od 20, a svi su eminentni pripadnici medija. 

Bitne pobjede Ponzinibbia, Du Plessisa i Topurije

Na ostatku programa, koji je sadržavao 12 borbi, svi ostali okršaji završili su prekidom, pa su možda suci bili i uspavani toliko dugo bez posla. Naravno, šalimo se, oni su bili i tako dužni bodovati sve preostale borbe, neovisno o njihovu krajnjem ishodu.

Tako je na glavnom programu Santiago Ponzinibbio došao do vrlo vrijedne pobjede protiv Alexa Morona, borca koji je uskočio kao zamjena za Robbieja Lawlera, završivši ga na sredini posljednje runde.

Dricus Du Plessis nastavio je tamo gdje je stao te tako došao do svoje četvrte UFC pobjede u jednako toliko nastupa. Nju je upisao protiv očito potrošenog i nemotiviranog Darrena Tilla, koji je doživio treći poraz u nizu te peti u posljednjih šest borbi i pitanje je kako će se nastaviti njegova karijera.

Glavni program otvoren je borbom koju su mnogi najviše iščekivali, onom između do danas neporaženih Ilije Topurije i Brycea Mitchella. U jednoj sjajnoj i izjednačenoj borbi slavio je gruzijski borac sa španjolskom putovnicom. On je svoju kroz cijelu borbu blagu prednost u potpunosti potvrdio nakon minute i pol posljednje runde kombinacijom aperkata i krošea uzdrmavši Mitchella, a minutu i pol kasnije sjajnom polugom prisilio ga je na predaju.

Što se tiče uvodnog programa, vrijedi spomenuti pobjedu Raula Rosasa Jr., najmlađeg borca na UFC rosteru. 18-godišnji Meksikanac savladao je Jaya Perrina prekidom u prvoj rundi. Spomena je još svakako vrijedna i pobjeda Jairzinha Rozenstruika nad Chrisom Daukausom nokautom nakon samo 23 sekunde, dok je vrijednu pobjedu za ostanak u UFC ostvario Edmen Shahbazyan.

Ispod teksta možete vidjeti rezultate cijele priredbe.

UFC 282 - Rezultati

Magomed Ankalaev vs. Jan Blachowicz - neodlučeno (podijeljena odluka)
Paddy Pimblett def. Jared Gordon - jednoglasna sudačka odluka
Santiago Ponzinibbio def. Alex Morono - TKO (R3 2:29)
Dricus Du Plessis def. Darren Till - SUB (R3 2:43)
Ilia Topuria def. Bryce Mitchell - SUB (R2 3:10)

Raul Rosas Jr. def. Jay Perrin - SUB (R1 2:44)
Jairzinho Rozenstruik def. Chris Daukaus - KO (R1 0:23)
Edmen Shahbazyan def. Dalcha Lungiambula - TKO R2 (4:41)
Chris Curtis def. Joaquin Buckley - KO (R2 2:49)
Billy Quarantillo def. Alexander Hernandez - TKO (R2 4:30)
T.J. Brown def. Erik Silva - SUB (R3 3:41)
Cameron Saaiman def. Steven Koslow - TKO (R3 4:13)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider