FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NIJE IH ODUŠEVIO

Strani mediji pobjedu Hrgovića nazivaju upitnom i neuvjerljivom

Iako je pobjede Filipa Hrgovića bila jednoglasna po odluci sudaca, s tim se nije složila publika u dvorani, ali i neki dio svjetskih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono najvažnije što se dogodilo u meču Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga, održanom kao predborba meču Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue, činjenica je da je hrvatski boksač došao do pobjede.

Odgovorio je Hrgović na ispite koji su stavljeni pred njega te je u jednom vrlo neizvjesnom meču upisao pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Kad preletimo svjetske medije, neko većinsko mišljenje bilo bi da je meč mogao otići na obje strane, no ima i onih koji nisu pozitivno reagirali prema ishodu, ali i izvedbi El Animala.

Sky Sports najžešći je prema Hrgoviću

Najžešći je tako britanski medij koji nekako najviše prati boksačka događanja, Sky Sports. Oni su Hrgovićevu pobjedu nazvali velikodušnom, no ipak na kraju ne i dvojbenom. No, nisu mogli izbjeći da njega ne nazovu samoproglašenim najviše izbjegavanim teškašem.

"Na kraju je ovo bio jako težak meč za presuditi, no Hrgović se našao na onoj strani koju su favorizirali suci i tako je prošao kroz najteži meč svoje dosadašnje karijere", zaključili su.

Yahoo Sports ocijenio je meč puno realnije. Naveli su da je Hrgović u početku imao probleme, ali da je u drugom dijelu meča preuzeo kontrolu, došao do pobjede i tako se približio napadu na svjetsku titulu.

Većina nema problema s odlukom, no Filip ih nije oduševio

Filipovu izvedbu su s TalkSportsa nazvali čudnom, ali na kraju dovoljnom za pobjedu. 

"Vrlo cijenjeni Hrvat dobio je veliku priliku na ovom programu, no odradio je posao na bizaran način", napisali su prije opisa meča, u kojem su potvrdili kako je hrvatski boksač u drugoj polovici preokrenuo prednost Kineza.

Nešto detaljniji zaključak dao je Boxing247, koji se okrenuo i Hrgovićevoj budućnosti.

"Oba boksača dali su na kraju sve od sebe i izgledalo je kako ovo može biti bilo čija borba. Hrgović je na kraju odradio nešto više posla i njegove brže ruke donijele su više bodova. Ipak, Hrgović nije bio dobar. Gledajući po onome što je danas pokazao, Hrgović je rijetko koga uvjerio da može savladati nekoga kao što je Oleksandr Usik,  Anthony Joshua ili Tyson Fury. Hrgović se nekoliko puta u meču činio izgubljen, da bi se onda ipak vratio meču. Ono što je sigurno je da je svakako primio previše udaraca", iznijeli su svoje mišljenje.

Za kraj vrijedi spomenuti kako Hrgović nije oduševio niti ekipu s Boxingscenea, iako su oni već tijekom meča odrađivali svoje live bodovanje, u kojem su Hrgoviću dali prednost 114-113, jednako kao i jedan od sudaca meča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider