FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''Želiš li da te udari? ''

Stipe nasmijao novinare, jednog je poklopio pa objavio: ''Ja sam najveći, pogledajte te pobjede''

Stipe Miočić i Francis Ngannou odradili su nakon meča obaveznu press-konferenciju u bostonskom TD Gardenu.

Stipe Miočić nakon pobjede (Screenshot)

Možda nije prvak kakvog bi čelnici UFC-a htjeli, ali Stipe Miočić je neprikosnoveni šampion. Nitko nikad nije uspio tri puta obraniti naslov prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Protivnika su mu dizali u nebesa, ne bez razloga, ali Stipe je sve to uspio savladati.

VIDEO Miočić pobijedio Ngannoua

Na press-konferenciji nakon borbe mogli smo čuti malo šira razmišljanja od onih u oktogonu kada je svijetu otkrio kako njegova supruga Ryan i on očekuju rođenje djevojčice.

Malo ljudi može podnijeti udarac Francisa Ngannoua. Kako je bilo, je li opravdao ugled koji ima?

"Definitivno. Želite li da te udari? Pogledaj mi oko, sve od jednog udarca. No ja sam kriv za to, ali na kraju sam ja njega udarao više nego on mene."

Obranio si pojas dvaput, nisi bio favorit, sve se vrtilo oko Francisa. No pobijedio si sjajnom borbom i postat ćeš otac, kakav je to osjećaj?

"Večeras je bio Stipin show. Nije on u centru pažnje nego ja, srušio sam rekord, najbolji sam."

Pojas prvaka Miočiću je stavio trener, a ne Dana White. Naravno da je sve novinare zanimao taj potez s kraja borbe.

"On je moj čovjek, ja poštujem njega i on mene. Kraj priče."

Miočić je potom rekao što doista misli o svom uspjehu.

''Naravno da mi ova pobjeda puno znači. Ovaj tip je fenomen, no pogodite što se dogodilo? On je poražen! Pobijedio ga je tip sa srednjeg zapada 15 kilograma lakši od njega. I ja sam najveći UFC teškaš jer sam obranio titulu tri puta, napravio sam ono što nitko nikada nije. I uistinu vjerujem u to kako sam najbolji svih vremena. Morao sam proći težak put da bih došao do titule, a pogledajte kakve sam imao obrane. Titulu sam uzeo pred 15.000 ljudi, zatim sam ju obranio protiv Overeema, K-1 prvaka i pravog ubojice, nakon toga je tu bio JDS koji me ranije pobijedio i sada ovaj fenomen. Sve što sam napravio bilo je vlastitim trudom i napravio sam ono što nitko nikada nije.''

Stipe se na kraju oraspoložio i nasmijao prisutne.

"Naravno da imam planove. Uskoro će mi se roditi kći, brzo će napuniti 18 i brzo će početi izlaziti s dečkima. Neka se pripaze dečki koji pokušaju razgovarati s njom, sve ću ih porazbijati."

Njegov protivnik je ponovio kako je sam kriv što je podcijenio prvaka.

"Večeras sam naučio nešto što nisam u četiri godine u ovom sportu. Podcijenio sam protivnika, otkrio sam novi aspekt ovog sporta za koji nisam znao. Puno sam naučio večeras."

Jesi li došao teži nego se očekivalo, je li to bio problem?

"Ne, to nije bio problem, problem je u tome što sam podcijenio protivnika. Krenuo sam prejako u prvoj rundi, ali bilo je teže nego sam očekivao. Pružio je dobar otpor i imao je bolju taktiku."

Hoćeš li dobiti novu priliku?

"Da, tek sam četiri godine u ovom sportu, nastavit ću učiti i unaprijeđivati se. Večeras je bio zadnji korak u učenju o ovom sportu. Borba od pet rundi je jedini što još nisam iskusio. Ovo je bio prvi put i radio sam pogreške."

Koji je bio tvoj plan i što bi napravio drugačije?

"Pogledam li unazad, išao bih sporije u prve dvije runde, malo bih uzmaknuo i čuvao energiju. Napadao bih oprezno i polako. Krenuo sam jako prvo dvije runde, a on je bio čvršći nego sam mislio."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider