FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čeka se odluka UFC-a

Miočić za konačni obračun s Cormierom imao poseban uvjet? Šanse za novi nokaut rastu!

MMA novinar Ariel Helwani otkrio je Danielu Cormieru da je Stipe Miočić navodno imao jedan poseban uvjet za njihov konačni obračun 15. kolovoza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC 252 koji će se održati 15. kolovoza predvodit će Stipe Miočić i Daniel Cormier. Riječ je o trilogiji nakon što su borci upisivali po jednu pobjedu u prethodne dvije borbe.

U razgovoru s najpoznatijim MMA novinarom Arielom Helwanijem Cormier je otkrio detalje iz novog ugovora, ali i progovorio o okolnostima u kojima bi se mogli boriti. Lokacija UFC-a 252 i dalje nije poznata, a UFC se nada da bi u roku dva mjeseca jedna od država mogla dopustiti fanove u dvoranu, te da bi u tom slučaju trilogija bila odrađena pred publikom.

Cormier je spomenuo UFC-ov institut Apex u Las Vegasu kao moguću destinaciju za konačni obračun, koji umjesto standardnog ima manji kavez. Veličina tamošnjeg kaveza je 48.12 metra kvadratna, dok je veličina uobičajenog oktogona gotovo 70 metara kvadratnih (69.3).

Lucky Punch (Foto: GOL.hr) Večeras je novi Lucky Punch: Najava ludog ljeta, nova MMA škola i poslastica Miočić – Cormier divider

"Je li veličina kaveza bila u ugovoru?", zanimalo je Helwanija.

"Ne", kazao je Cormier, a Helwani otkrio jednu zanimljivost.

"Čuo sam da je to bio uvjet s njegove strane", dodao je MMA novinar.

"Pa to bi bilo dobro za mene. Manji oktogon ide meni u prilog, jer sam ja tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu", odgovorio je DC.

Je li moguće da je Stipe Miočić tražio da borba bude u manjem kavezu? To znači da bi i jedan i drugi imali puno manje prostora za "bijeg", te bi konstantno morali biti jedan blizu drugog. Upravo je ta blizina bila kobna za Miočića u prvom dvoboju, a onda i za Cormiera u drugom.

Puno se govori o tome kakva će taktika Cormiera biti u trećem okršaju, jer ako se ponovno odluči ići uzdignutim rukama prema Stipi kako bi smanjio distancu zbog daleko manje raspona ruku (čak 19 centimetara), Miočić će mu ponovno načeti jetru i vjerojatno nanijeti veliku štetu.

Ako se odluči za klinč iz kojeg je uspio nokautirati našeg borca prije dvije godine, za pretpostaviti je da Stipe neće dva puta zaredom nasjesti na istu foru. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti gdje će se boriti i u kakvom kavezu.

Spomenimo da smo naišli na istraživanje u razdoblju od 11 mjeseci iz 2012. i 2013. godine, koje je pokazalo da manji kavez nudi 12 posto više završenih borbi u odnosu na veliki oktogon.

Recimo za kraj da predsjednik UFC-a Dana White smatra da manji kavezi nemaju veze s atraktivnijim borbama i većem broju završetaka, odnosno smatra da je sve to iluzija.

gol expired Najpoznatiji MMA novinar svijeta uvjeren da će Cormier pobijediti Miočića: "Imam nedovršenog posla" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX