FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nije nemoguće, ali...

Stipe Miočić testirat će jednog od najboljih boraca svih vremena?

Hoće li UFC pokušati spojiti najuspješnijeg teškaša i jednog od najboljih boraca u povijesti organizacije?

Jon Jones (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najava povratka Jona Jonesa u oktogon kada mu završi 15-mjesečna suspenzija radi pada na doping testu je označila i povratak bivšeg UFC prvaka u ponudu kladionica, prenosi Fightsite.hr. Pa su tako mnoge kladioničarske kuće brže-bolje pohitale u svoju ponudu uvrstiti UFC-ovu zvijezdu i to u okršajima protiv četiri najizglednija protivnika.

Naravno, nitko ne garantira da će se Amerikanac po povratku boriti protiv jednog od ove četvorice, no upravo su oni najizglednije opcije UFC-a, barem prema mišljenju ljudi koji intenzivno prate MMA scenu. Kladionice su u ponudu uvrstile potencijalne Jonesove dvoboje protiv Daniela Cormiera, Alexandera Gustafssona, Brocka Lesnara i našeg Stipe Miočića.

Najbliže dobivanju revanša protiv Jonesa je Gustafsson koji već tjednima provocira jednog od najboljih boraca svih vremena, a i kod navijača nekako prevladava želja da se njih dvojica ponovno nađu u oktogonu.

Ono što veseli jest da najbolje od spomenute četvorke, barem prema procjeni "bookmakera", stoji naš Stipe Miočić. Doduše, Jones je i protiv njega favorit, no ne tako uvjerljiv kao protiv ostatka potencijalnih suparnika. Jonesu suspenzija završava krajem listopada.

Recimo da je predsjednik UFC-a Dana White najavio da Jonesa nećemo gledati ove godine u oktogonu, ali da će se vratiti početkom iduće. Nekako je teško za očekivati i da ćemo Miočića vidjeti ove godine, pogotovo iz razloga što je u posljednjoj obrani naslova UFC prvaka doživio težak poraza od Cormiera i što je nedugo nakon toga postao otac.

Vjerujemo da je našem prvaku potreban odmor od borbi kako bi se posvetio obitelji. Podsjetimo, Miočić je od svibnja 2017. godine pa sve do srpnja i meča protiv Cormiera odradio tri borbe, što je puno za period od 14 mjeseci, ako u obzir uzmemo da mu pripreme za jednu borbu traju otprilike osam tjedana.

Recimo i da je Jones svojedobno rekao da ne bi ulazio u oktogon protiv našeg borca, s obzirom na snagu njegovog udarca, no nakon što je još jednom pomilovan, nekako sumnjamo da će imati pravo birati. Ako UFC odluči da su on i Stipe idući par u oktogonu, i naravno ako se naš borac složi s tim, to će biti novi veliki okršaj u najprestižnijoj MMA organizaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider