FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kakav rat

Spektakularni UFC-ov debi u Francuskoj: Borba Ganea i Tuivase bacila publiku delirij

UFC je održao svoj premijerni event u Francuskoj.

Ciryl Gane i Tai Tuivasa (Foto: Afp)

Nakon duge političke borbe, MMA je prije samo dvije godine legaliziran u Francuskoj, a ove smo subote dobili i prvi ikad održan UFC event u toj zemlji. Bio je to uistinu pravi spektakl u Parizu gdje su navijači očekivano eruptirali u glavnoj borbi UFC Fight Nighta.

Bivši i vjerojatno budući izazivač u teškoj kategoriji, Ciryl Gane pobijedio je nokautom pri kraju posljednje runde Taija Tuivasu u pravom teškaškom ratu. Australac je na kraju pao na razornih udaraca, a mogao je i jednom ranije u borbi nakon brutalnog high-kicka.

No i Gane je u jednom trenutku bio u opasnosti da bude uspavan, u drugoj rundi kada su sijevali preokreti na oduševljenje gladne francuske publike.

Bila je to možda i najbolja borba u teškoj kategoriji ove godine te napokon dobra reklama za kategoriju u kojoj se praktički ne događa ništa i postala je talac mučnih pregovora UFC-a s najboljim borcima Jonom Jonesom, Francisom Ngannouom i Stipom Miočićem.

Bivši prvak u srednjoj kategoriji Robert Whittaker slavio je protiv Talijana Marvina Vettorija koji je također imao veliku podršku u dvorani. Australac je slavio jednoglasnom odlukom nakon što je dominirao protiv talijanskog borca.

S pobjedama je u srednjoj kategoriji nastavio Dagestanac s francuskom putovnicom Nasourdin Imavov koji je odlukom sudaca pobijedio Joaquina Buckleyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider