FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ISPIT KARIJERE

Spektakularna najava: Bažant će FNC pojas perolake kategorije u Areni braniti protiv bivšeg Top 10 UFC borca

Poznato je protiv koga će Daniel Bažant odraditi svoju prvu obranu titule FNC prvaka perolake kategorije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoju najveću pobjedu dosadašnje karijere upisao je Daniel Bažant proljetos u Zaboku. Borac iz pulskog Trojana bio je bolji od bivšeg UFC borca Ronyja Jasona, nakon pet rundi sjajne borbe. Tim putem osvojio je pojas FNC prvaka perolake kategorije (do 66 kilograma), a sad je došlo vrijeme za isti prvi put braniti.

Već od ranije je poznato kako će to biti 3. rujna u pulskoj Areni, gdje će se održati FNC 7 priredba. Sad znamo i tko će biti protivnika, a prema očekivanjima je to teži ispit od onih kakve je imao do sada.

Protivnik je itekako poznato ime

Bažanta će čekati okršaj protiv Iurija Alcantare, što je borac čije ime neće ostaviti ravnodušnih nikoga tko dulje vremena prati događanja u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, UFC-u.

Alcantara će za mjesec dana napuniti 42 godine, što je svakako podatak koji mu ne ide u prilog, no pored njegovog imena su sjajne reference. U karijeri je upisao 36 pobjeda i 10 poraza, a u UFC-u se borio od 2011. do 2018. godine.

U Octagonu je upisao deset pobjeda i osam poraza, a neko vrijeme bio je Top 10 borac bantam kategorije. Iako posjeduje zavidne vještine borbe na nogama, njegov forte svakako je grappling, gdje je pravi majstor.

U karijeri je tako pobjeđivao tri bivša UFC izazivača, Joea Sota, Ricarda Lamasa i Wilsona Reisa, a borio se protiv još mnogih renomiranih boraca. Posljednji nastup imao je upravo u UFC-u, u kolovozu 2018. godine, a sad se nastupima vraća u borilištu hrvatske organizacije.

FNC 7 izgleda sve spektakularnije

FNC 7 priredbu predvodit će Bažantov timski kolega, teškaški prvak Ivan Vitasović, koji će titulu braniti protiv Geronima Dos Santosa. Tu je i borba za naslov srednje kategorije između Andija Vrtačića i Đanija Barbira, kao i okršaj Ivice Truščeka protiv Save Lazića.

Nema sumnje kako nas u narednim danima ili tjednima čeka još koja spektakularna najava iz FNC redova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider