FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stipe će pobijediti

Poznati MMA ''brbljavac'' stao na Miočićevu stranu: ''Ngannou ne zna gdje su mu slabosti''

Kako se bliži UFC 220, sve je više onih koji daju prognozu meča Miočić – Ngannou.

Francis Ngannou i Cynthia Calvillo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

MMA svijet s nestrpljenjem čeka noć s 20. na 21. siječnja (po hrvatskom vremenu) kada u oktogon ulaze Stipe Miočić i Francis Ngannou. Američki Hrvat treći put brani pojas prvaka teške kategorije i vjerojatno najjačeg borca na svijetu. Ako mu to uspije, ući će u povijest kao prvi koji ga je obranio tri puta.

Sve ćete to moći gledati u izravnom i besplatnom prijenosu na GOL.hr-u (za područje Hrvatske) u nedjelju od 4 sata ujutro kada počinje uistinu spektakularni UFC 220.

Kako se ova borba bliži, sve je više onih koji daju svoja predviđanja. Primjerice, Ngannouov je trener u jednom intervju izjavio kako njegov borac udara toliko jako da ''ukoliko nekog pogodi laktom, mogli bi imati ubojstvo''. Neki će reći kako je u ''nabrijavanju'' i dizanju pompe otišao predaleko, ali to je takva vrsta šoubiznisa.

Prvak u takvom ''trash talku'' dugo je bio Chael Sonnen. Danas je u Bellatoru jer u UFC-u se više ne može natjecati s najboljima. Na svom kanalu na Youtubeu Sonnen je analizirao borbu i, za razliku od mnogih drugih, nije sipao pohvale na račun Ngannoua.

''Kada govorimo o Stipi, tu nema upitnika. A kada je u pitanju Ngannou, tu su samo upitnici. Kako će se ponašati kada dođu kasnije runde? Kako će se nositi s promjenom ritma? Kako će se ponašati kada primi udarac? Kako će se ponašati ako završe na parteru? Praktički smo okruženi sa svim ovim pitanjima na koja su MMA mase jednostavno odlučile odgovoriti da će sve biti u redu. Sa Stipom nema ovih pitanja, vidjeli smo sve ove situacije'', prenosi Sonnenove riječi Fightsite.hr.

''Ngannou ne zna što zapravo sve ne zna. On nije svjestan gdje su mu slabosti. On se ne boji jer nije svjestan da bi se trebao bojati. Ali kada govorimo o ovom meču i Stipi Miočiću, mislim da se to neće dogoditi. Baš suprotno, vjerujem da je u posljednja četiri ili pet nastupa Miočić pokazao još više. Iako je čitavu karijeru bio odličan, to nije ništa naspram toga koliko je dobar u ovom trenutku. Kao dokaz nudim vam pet rundi rata protiv JDS-a, koji je izgubio 2014. godine. Imao je revanš s istim borcem i ubio je Juniora u manje od tri minute.''

Stipe Miočić pokorio je tešku kategoriju. Nitko mu nije uspio previše zaprijetiti.

''Ne mogu reći zašto je Stipe toliko dobar. Ima taj prednji direkt i tu desnicu. To su jako osnovne stvari. Tu i tamo ubaci neki udarac nogom čisto da bi malo izmiksao. Njegova je taktika riskantna, bilo bi mu puno sigurnije da se bori kao što je to GSP činio. Ruši borce na parter i tamo ih dovršava. Ovako je puno riskantnije, tako da da – prije ili kasnije bit će nokautiran. Ali vidjeli smo koliko dobro može podnijeti udarac. I to snažne udarce'', poručio je Sonnen koji je vrlo iskreno govorio o Stipi.

''Jednostavno ne mogu zamisliti da Stipe ne pobjeđuje u ovom meču. Jednostavno nisam vidio dovoljno Ngannoua da bi me uvjerio da je najbolji na svijetu Imam osjećaj da će Stipe pobijediti i imam osjećaj da ovo neće biti dobra noć za Ngannoua.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider