FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sjajne borbe

Službeni rezultati četvrtfinala MMA lige

Protekle subote održan je drugi dio četvrtfinalnih ogleda MMA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Patrik Pereša vs. Dario Rakošec

Na samom početku dvoboja u trajanju od svega jednu minutu i 28 sekundi, Patrik Pereša plasirao je odličan lijevi high kick te nastavio s udaranjem protivnika na tlu. Rakošec se uspio izvući iz teške situacije, no ne zadugo. Nepažnju svoga protivnika Pereša je vrlo pametno iskoristio te pobijedio polugom na ruci.

SLUŽBENI REZULTAT: Patrik Pereša, 1R, 1:28, poluga na ruci

Matija Blažičević vs. Donat Rapi

Drugi dvoboj večeri protekao je u potpunoj dominaciji Matije Blažičevića koji je konačno uspio dokazati kako njegove sposobnosti nemaju mnogo veze s njegovim dosadašnjim omjerom pobjeda i poraza. Iako je Donat Rapi pokazao hrabrost i odlučnost protiv iskusnijeg i starijeg Blažičevića, to mu ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Blažičević je uspio srušiti Donata, prijeći prvo u dominantnu poziciju (full mount) iz koje je plasirao niz odličnih udaraca, te završiti borbu gušenjem.

SLUŽBENI REZULTAT: Matija Blažičević , 1R, 2:47, gušenje

Tadija Majić vs. Luka Vrkić

Iako od neke borbe očekujemo vrhunsku akciju, može se dogoditi da u jednoj borbi vidimo majstorije koje su ipak iznad očekivanja. Upravo takva borba bila je okršaj između ove dvojice vrhunskih parteraša. Kao što smo i predvidjeli u najavi, ovaj dvoboj bio je pravi parteraški okršaj u kojem su se pozicije konstantno izmjenjivale. Prvo se Vrkić uspio izvući iz gotovo dovršenog zahvata giljotine, nakon toga pokušaja poluge na nozi, da bi u konačnici ipak dospio u dominantnu poziciju (full mount). Iz te pozicije uspio je zakopčati zahvat gušenja (trokut) iz kojeg se Tadija Majić ipak nije uspio izvući. Vrkić je pobijedio zahvatom gušenja za 4 minute i 8 sekundi.

SLUŽBENI REZULTAT: Luka Vrkić, 1R, 4:08, gušenje

Borbe MMA lige dostupne na Oyo.hr

Dinko Ivanišević vs. Ivan Smolčić

Ivana Smolčića već smo imali prilike upoznati, dok njegov protivnik Dinko Ivanišević do sada nije bio poznat zagrebačkoj publici. Ovaj meč bio je vrlo neizvjestan. U prvoj rundi Ivanišević je uspio srušiti Smolčića u parter no bez neke konkretnosti. Sudac borbu diže u stojku, na što je Smolčić uspio srušiti Ivaniševića u parter no ne i zadržati dominaciju. Ivanišević je preuzeo dominantnu poziciju ponovno, no ponovno bez konkretnosti. Bez obzira na Ivaniševićevu dominantnu poziciju Smolčić je u nekoliko navrata pokušao iz garda zakopčati polugu na ruci i gušenje (trokut), no bez uspjeha. Druga runda tekla je nešto bolje za Smolčića jer je u samom startu uspio srušiti protivnika i plasirati čitav niz odličnih udaraca koji su doduše često završavali na bloku Ivaniševića. Dinko se u ovoj situaciji nije najbolje snašao i možda je upravo ovo pokazatelj na čemu bi morao raditi do sljedećeg dvoboja. Ivanišević se nije predavao pa je čak uspio uzeti leđa Smolčiću no istekla je i druga runda, te je Dinko Ivanišević pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

SLUŽBENI REZULTAT: Dinko Ivanišević, jednoglasna odluka sudaca (3:0)

Tomislav Burec vs. Domagoj Knez

Kao i mnogi mečevi u kojima se bore momci iz Olimp Ban Teama i ovaj dvoboj protekao je u potpunoj dominaciji Tomislava Bureca. Burec je Kneza odmah u startu srušio u parter, došao u dominantnu poziciju (full mount) iz koje je plasirao kišu odličnih udaraca te završio meč zahvatom gušenja za 1 minutu i 59 sekundi prve runde.

SLUŽBENI REZULTAT: Tomislav Burec, 1R, 1:59, gušenje

David Vasić vs. Dean Legin

Kada se u kavezu Croatian MMA League-a nađu dva borca na ovoj razini, doista možemo očekivati neočekivano. Tako je bilo i u ovom dvoboju, gdje kao zanimljivost možemo istaknuti da je meč krenuo toliko agresivno da je David Vasić uspio izbaciti Legina iz kaveza zbog nedovoljno dobro zatvorenih vrata. Srećom Legin je prošao bez ozljeda i meč se mogao nesmetano nastaviti. Nakon klinča na žici, David Vasić je uspio srušiti Legina u parter i pobijediti gušenjem za 3 minute i 39 sekundi. Svejedno, Legin je još jednom pokazao da je vrlo srčan borac ispred kojeg zasigurno stoji još pobjeda u ovom sportu.

SLUŽBENI REZULTAT: David Vasić, 1R, 3:39,

Vlado Neferanović vs. Teo Radnić

Kao što smo i mogli očekivati, Teo Radnić je još jednom pokazao da je usprkos njegovoj visini jedan od najboljih boraca svoje kategorije. Meč je krenuo odličnom izmjenom udaraca gdje je Vlado Neferanović uspio borbu preseliti u parter, no Radnić se uspio izvući iz te situacije i pozvati protivnika da se okuša s njim u borbi iz stojeće pozicije. Nakon još jedne izmjene udaraca, borba se ponovno seli u parter, no ovoga puta s Radnićem u dominantnoj poziciji. Obzirom da niti ovdje nije bilo konkretnosti sudac je odlučio borbu dići u stojku. U drugoj rundi Radnić je bio daleko konkretniji u stojci. Iako je forsirao svoj poznati lijevi swing, Neferanović nije pružao značajan otpor što je ostavilo dojam slabe tjelesne pripremljenosti Neferanovića. Teo Radnić je nakon serije od 2 middle-kicka uspio završiti borbu za 3 minute i 25 sekundi tehničkim nokautom.

SLUŽBENI REZULTAT: Teo Radnić, 2R, 3:25, TKO

Josip Balentović vs. Martin Batur

MMA često zna biti vrlo kontroverzan. Jedan od takvih dvoboja je upravo bio meč imeđu Josipa Balentovića i Martina Batura. Iako je dvoboj krenuo vrlo agresivno, te je Batur uspio plasirati odlično koljeno, Batur se poskliznuo i Balentović je uspio uzeti leđa svome protivniku i do pola zakopčati zahvat gušenja. Činilo se da je Batur tapkao no sudac Mario Celinić nije prekinuo meč pa se Batur uspio okrenuti, zauzeti dominantnu poziciju u parteru i pobijediti zahvatom gušenja za 3 minute i 36 sekundi prve runde.

SLUŽBENI REZULTAT: Martin Batur, 1R, 3:56, gušenje

Marko Vrcić vs. Boro Stojak

Kako smo mogli predvidjeti, tjelesna sprema Marka Vrcića presudila je u ovom dvoboju. Odmah u startu uspio je iskoristiti svojih 111kg i srušiti Boru Stojaka u parter gdje je uspješno plasirao nekoliko udaraca koljenom u tijelo i pobijediti tehničkim nokautom za 50 sekundi.

SLUŽBENI REZULTAT: Marko Vrcić, 1R, 0:50, TKO

Dorian Ilić vs. Mile Stegić

Pravi udarački okršaj mogli smo vidjeti u posljednjem dvoboju večeri. Izrazito ekplozivni Dorian Ilić još je jednom pokazao kako je jedan od glavnih pretendenata na titulu prvaka Croatian MMA League-a u svojoj kategoriji. Meč je krenuo beskompromisnom izmjenom udaraca u kojoj je Ilić bio brži, jači i precizniji te uspio nokautirati Milu Stegića za samo 52 sekunde.

SLUŽBENI REZULTAT: Dorian Ilić, 1R, 0:52, TKO

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider