FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Opet kontroverzna pobjeda

Kovaljov smatra da je oštećen, Ward želi borbu s Joshuom?

Ward je nakon borbe otkrio dio svojih planova, dok Kovaljov nije zadovoljan odlukom o prekidu borbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Ward je u borbi za naslov u poluteškoj kategoriji potvrdio da je pravi lijek za Sergeja Kovaljova. Ruskom borcu nanio je drugi poraz u međusobnim okršajima, a to su ujedno njegovi jedini porazi u karijeri. Nakon Wardove pobjede u kontroverznom meču u studenom prošle godine, nakon kojeg se puno nepravednoj sudačkoj odluci u korist Amerikanca, Ward je u Las Vegasu tehničkim nokautom u osmoj rundi potvrdio da je vladar ove kategorije.

''On je odličan borac, neće ga puno ljudi pobijediti. Kada se boriš s velikim borcima moraš podići svoju igru na višu razinu, drago mi je da sam uspio u tome'', rekao je nakon meča Ward koji je obranio titulu svjetskog prvaka.

''Kada sam vidio kako reagira na udarce u tijelo znao sam da ga imam. Nanio sam štetu udarcem u glavu i morao sam samo plasirati prave udarce da bi završio borbu, a to sam i uspio'', dodao je.

Kontroverze i u uzvratnom meču

Spomenuti udarci u tijelo pobrinuli su se da ni ova borba ne prođe bez repova. Tim je udarcima Ward odlučio borbu, a oni su bili na granici dopuštenog. Kovaljov se poslije meča očekivano požalio na udarce oko pojasa.

''Osjećao sam se dobro, ne mogu objasniti što se dogodilo, mislim da sam se odradio dobru borbu. Obojica smo bili bolji u ovoj borbi. Mislim da mi štetu nisu napravili legalni udarci, nego samo oni ispod pojasa'', požalio se Kovaljov, koji smatra i da je borba prerano prekinuta.

''Ne znam zašto su zaustavili borbu. Mogao sam nastaviti, nisam bio ozlijeđen. Nije me ozlijedio i nastavio sam se boriti. Želim se opet boriti s njim i prebiti ga'', dodao je.

Međutim, upitno je kada i hoće li se to uopće dogoditi nakon dvije pobjede Warda, a pogotovo ako aktualni prvak ode u više kategorije. Na pitanje u budućim planovima Ward je dao naslutiti da nije isključen ni napad na Anthonyja Joshuu.

''Ne znam, možda lakoteška, a možda i teška kategorija, to je uvijek bio moj san. Borba s Joshuom? Sve je moguće'', zaključio je Ward.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider