FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MORALO JE BOLJE

Poraz najbolje hrvatske borkinje: Poljakina savladala Saru Luzar Smajić u KSW-u

Prekinut je pobjednički niz najbolje hrvatske MMA borkinje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sara Luzar Smajić upisala je poraz na KSW 72 priredbi održanoj u poljskom Kielceu. Bolja od nje bila je Emilia Czerwinska, koja je slavila jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde.

U ovoj borbi Sara jednostavno nije radila ono što je bilo potrebno za nadvladati najveće kvalitete njene protivnice, nego se borila gotovo potpuno onako kako je 32-godišnjoj Poljakinji odgovaralo.

Sara je protivnici dozvolila borbu kakva joj odgovara

Odmah u prvoj rundi našle su se na distanci i krenule razmjenjivati udarce. Situacija je to u kakvoj se Sara inače komforno osjeća, budući da je boks i njena najdraža disciplina, no ovog puta naišla je na bolju. Poljakinja je dobro blokirala Sarine udarce te pogađa svoje, a u posljednjoj minuti runde pogodila je udarac kojim je hrvatsku borkinju bacila na pod te joj tamo zadala još nekoliko udaraca.

Nažalost po Saru, niti druge dvije runde nisu bile puno drugačije. Tek nekoliko puta pokušala je Sara svoju u MMA-u neiskusnu protivnicu (ovo joj je bila druga profesionalna borba) odvesti u grappling razmjene te je na početku treće runde i uspjela, ali nije bila dovoljno aktivna da bi borbu tamo zadržala. Kad je ista vraćena na noge, dogodilo se što i kroz gotovo cijelu borbu ranije. Razmjene na distanci u kojima je Poljakinja jednostavno bila bolja.

Sara je ovako ostala bez prilike već u idućoj borbi napasti titulu KSW prvakinje, no iza sebe ima borbu koja joj može poslužiti kao jako dobro lekcija oko toga što u svom borilačkom stilu mora popraviti, posebno na taktičkoj osnovi. Jer ovo su porazi nakon kakvih je potrebno izaći bolji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider