FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NOVI IZAZIVAČI

Sandhagen izdominirao Fonta, "Ženski Khabib" u još jednoj zastrašujućoj izvedbi

Cory Sandhagen i Tatiana Suarez došli su na jutros održanoj UFC priredbi do pobjeda vrijednih statusa izazivača.

Tatiana Suarez (Foto: Profimedia)

Još jedan sjajan program ponudila je priredba iz UFC-ove Fight Night serije. U Nashvilleu je publika vidjela niz sjajnih borbi, no ono najvažnije dogodilo se u glavne dvije, iz kojih je dvoje boraca izašlo kao vjerojatni idući izazivači.

Sandhagen postao hrvač

Prvi je Cory Sandhagen (17-4, 10-3 UFC) koji je dominantno savladao Roba Fonta. Bila je to glavna borba na pet rundi, ali borba koju je Font prihvatio prije dva tjedna, nakon otkazivanja Umara Nurmagomedova.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Nadao se Font da ima šanse, što bi se vjerojatno dogodilo da je borba ostala na nogama. Iako inače preferira takav stil, Sandhagen svom protivniku nije dao priliku ugroziti ga tamo gdje je najbolji.

Ovog puta postao je hrvač te je kroz svih pet rundi Fonta rušio i uvjerljivo dominirao, uz dovoljan broj udaraca i nanesene štete da ih sudac ne bi vraćao na noge. Uvjerljiva jednoglasna odluka za treću pobjedu u nizu te vrlo lako moguće poziciju izazivača. U njoj je već prije dvije godine bio, no tad se protiv Petra Yana borio za privremenu titulu i izgubio.

Tatiana nezaustavljivo prema tituli

U sunaslovnoj borbi još jednu impresivnu, zapravo zastrašujuću predstavu pružila je Tatiana Suarez (11-0, 8-0 UFC). Djevojka još prije par godine prozvana ženskim Khabibom dosad je prošla kroz puno toga. Još prije UFC karijere pobijedila je karcinom, zbog kojeg je ostala bez hrvačkog nastupa na Olimpijskim igrama, a u UFC-ovom borilištu nije je bilo gotovo četiri godine, od lipnja 2019. do veljače ove godine. Sve zbog niza teških ozljeda.

No, već u drugoj borbi nakon povratka bila je jednako dominantna kao prije. Ovog puta je slavila protiv bivše prvakinje slamka kategorije te izazivačice u muha kategoriji, Jessice Andrade

Ovog puta prezentirala je nešto novo, a to su odlični kickovi s distance, kojima je na početku borbd usporila Andrade, prije nego je počela raditi ono što radi najbolje. I to najbolje u cijelom UFC-u. Pritisak, hrvanje i dominacija u parteru.

No, nije to dugo potrajalo, budući da je već u prvom dijelu druge runde došla do gušenja, odnosno giljotine, koju je čvrsto zatvorila i Andrade nije imala izbora osim tapkati.

Fenomenalna predstava ovu je 32-godišnjakinju dovela tamo gdje bi, da nije bilo ozljeda, već odavno bila. Iduća izazivačka pozicija sigurno je njena. Titulu će Weili Zhang za dva tjedna braniti protiv Amande Lemos. Tko zna, možda Tatianu u napadu na titulu vidimo već krajem ove godine.

Na ostatku glavnog programa ove priredbe vidjeli smo ekspresnu pobjedu Dustina Jacobyja protiv Kennedyja Nzechukwua, nakon briljantnog pogotka direktom uslijed razmjene udaraca te savršenu polugu na ruci Diega Lopesa protiv Gavina Tuckera. Tanner Boser savladao je Aleksu Čamur jednoglasnom sudačkom odlukom, kao i Ludovit Klein protiv Ignacija Bahamondesa. 

UFC Fight Night: Sandhagen vs. Font - rezultati

Cory Sandhagen def. Rob Font - jednoglasna sudačka odluka
Tatiana Suarez def. Jéssica Andrade - SUB (R2 1:31)
Dustin Jacoby def. Kennedy Nzechukwu - TKO (R1 1:22)
Diego Lopes def. Gavin Tucker - SUB (R1 1:38)
Tanner Boser def. Aleksa Camur - jednoglasna sudačka odluka
Ľudovít Klein def. Ignacio Bahamondes - jednoglasna sudačka odluka

Kyler Phillips def. Raoni Barcelos - jednoglasna sudačka odluka
Carlston Harris def. Jeremiah Wells - SUB (R3 1:50)
Billy Quarantillo def. Damon Jackson - jednoglasna sudačka odluka
Cody Durden def. Jake Hadley - jednoglasna sudačka odluka
Sean Woodson def. Dennis Buzukja - jednoglasna sudačka odluka
Assu Almabayev def. Ode' Osbourne - SUB (R2 3:11)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider