FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVAKA ČAST NA SVEMU

U mirovinu otišao sudionik najbolje borbe za titulu prvaka u povijesti UFC-a

Porazom u polufinalu PFL-ovog turnira velter kategorije završila je karijere Roryja MacDonalda.

Robbie Lawler vs. Rory MacDonald (Foto: YouTube, UFC)

S 33 godine te 34 profesionalne MMA borbe iza sebe, karijeru je odlučio završiti Rory MacDonald, jedan od najboljih boraca u MMA povijesti koji nisu uspjeli doći do UFC titule. A bio je tome nevjerojatno blizu i to u borbi koju svi što su je gledali i dalje jako dobro pamte.

Radi se naravno o borbi koja je ostala svakako "highlight" karijere ovog Kanađanina, koji je članom UFC-a postao još kao 20-godišnjak, uz vodstvog svog mentora Georgesa St-Pierrea, tada najveće zvijezde u promociji.

Svi jako dobro pamte UFC 189

Serijom sjajnih nastupa Rory je svoju borbu za UFC titulu izborio u srpnju 2015. godine, kad se na UFC 189 priredbi, na kraju se pokazalo jednoj od najboljih priredbi u povijesti, borio protiv Robbieja Lawlera.

Protiv Lawlera se borio već manje od dvije godine ranije, da bi tu borbu izgubio podijeljenom odlukom. Ovog puta bio je nevjerojatno blizu osvajanju titule. Nakon četiri runde akcijom nabijene borbe, MacDonald je imao bodovnu prednost uz koju borbu može izgubiti tek prekidom.

I upravo se to dogodilo. Nakon sve štete koju su obojica primili, Lawler je jednostavno bio onaj izdržljiviji te je u petoj rundi nekoliko puta pogodio Kanađaninov nos, nakon čega je ovaj pao i više nije bio u stanju nastaviti borbu.

Tako je Lawler tim putem zadržao titulu, a njihova borba i danas se smatra najboljom borbom za titulu u povijesti UFC-a.

Poraz od Lawlera značio je polagani pad prema kraju

Rory je nakon toga odradio još samo jednu UFC borbu, nakon čega je prešao u Bellator, gdje je postao prvak velter kategorije. Nakon neuspjeha u namjeru da pridoda titulu srednje kategorije, pristupio je PFL-u.

Iako je više puta spominjao kako više nema glad i motivaciju poput one na početku karijere, odradio je dvije sezone u PFL-u. Oba puta izborio je polufinale, gdje je onda završio poražen, no posebno je bolan bio poraz proteklog vikenda, kad ga je nokautirao Dilano Taylor.

Toliko bolan da je Rory odlučio završiti svoju karijeru s omjerom 23-10-1, a tijekom iste pobjeđivao je borce velikane poput Tyrona Woodleya, Demiana Maije, Natea Diaza, B.J. Penna, Mikea Pylea i Douglasa Lime.

Najbolje trenutke spomenute borbe protiv Lawlera pogledajte ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX