FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Imao 84 kilograma

VIDEO Soldić nikad teži za velter: Pogledajte sučeljavanje s Ramazanovim za debi u ONE-u

Roberto Soldić je spreman za svoj MMA debi u ONE-u protiv Murada Ramazanova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutačno najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić odradio je uspješno službeno vaganje za svoj debi u ONE-u protiv Murada Ramazanova rano u subotu ujutro.

Poslije vaganja i obaveznog hidratacijskog testa slijedilo je vaganje za medije, na kojem su se Robocop i njegov suparnik posljednji put stali oči u oči uoči ulaska u kavez sutra rano ujutro po našem vremenu.

Imao 84 kilograma

Obojica su na vagi imala dozvoljenih 84 kilograma te sad i ceremonijalno potvrdili svoj okršaj u kategoriji velter, koliko je težinska granica u toj kategoriji najpopularnije azijske promocije. U ONE-u se borci moraju izvagati hidratizirani, dok se u UFC-u i KSW-u, primjerice, dozvoljava borcima "cijeđenje" vode iz organizma prije borbe pa se mnogi bore kategoriju ispod težine s kojom inače hodaju.

Roberto Soldić i Joško Gvardiol Roberto Soldić objavio fotografiju s Gvardiolom i napisao ono što mnogi misle divider

Nije bilo puno razgovora, grimasa i kreveljenja, stali su jedan naspram drugog "mrtvi hladni“ i otišli svaki svojim putem. Valjda će si reći što imaju oko četiri ujutro u subotu u kavezu. Inače, u borbi večeri susrest će se De Ridder i Malykhin u poluteškoj.

Planira napasti što može u ONE-u

Soldić planira u ONE-u napasti sve što može, a to uključuje dvije težinske kategorije u MMA-u i napad na pojas u još dva sporta, boksu i kickboksu. Odlučio je, jasno je, krenuti čistiti svoj sport, a najprije će izgleda pokušati u težinskoj kategoriji u kojoj se proslavio u KSW-u.

Roberto Soldić i Antonio Plazibat VIDEO Soldić došao na trening kod Plazibata u Amsterdam, pogledajte kako sijevaju njihovi udarci divider

Hrvatski borac je u najboljoj europskoj promociji bio prvak u velteru i srednjoj, počeo je s velterom, ali svoj najeksponiraniji meč odradio je u srednjoj kategoriji kad je pobijedio Mameda Kalidova strašnim nokautom, od kojeg se legendi valjda još vrti.

Sad se sprema isto „poštovanje“ pokazati i azijskoj konkurenciji, najprije u velteru pa u srednjoj, a spomenuli smo, uz MMA želi to učiniti još i u boksu i kickboksu.

U boksu se već natjecao i ima četiri profi pobjede, sve četiri nokautom, a samo taj omjer daje mu dobar pedigre za pokušaj u kickboksu. Sudeći po njegovom borilačkom stilu u mješovitom borilačkom sportu, trebao bi biti jako dobar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider