FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JESTE LI IZNENAĐENI?

Roberto Soldić otkrio gdje će nastaviti karijeru: "Oni su najveća organizacija na svijetu i najbolje za moju ostavštinu!"

Organizacija u kojoj će Roberto Soldić nastaviti karijeru je singapurski ONE Championship.

Roberto Soldić i Mirko Filipović (Foto: Instagram)

Dugo očekivana odluka napokon je izašla na vidjelo. Roberto Soldić otkrio je gdje nastavlja svoju karijeru i tom odlukom će mnogi ostati razočarani. Naime, iako je imao ponudu gotovo svih najvećih svjetskih organizacija, uključujući UFC, najbolji hrvatski MMA borac odabrao je ONE Championship.

Roberto je to otkrio tijekom gostovanja u MMA Houru Ariela Helwanija, dodavši da su mu oni dali najbolju ponudu od svih, proglasivši iz osobno najboljom organizacijom na svijetu. Najviše je sretan zbog toga što su mu singapurci ponudili.

Želi biti prvak u različitim sportovima

"Imao sam puno solucija, između ostalih u UFC, ali odabrao sam ONE Championship. To je najveća borilačka organizacija na svijetu. Dali su mi priliku uzeti sve pojaseve. Postati njihov MMA prvak, kickboxing prvak i muay thai prvak, ali i boksački prvak. Dali su mi nešto novo, a ja želim stvoriti nešto za svoje ljude i svoju ostavštinu", rekao je Roberto, dodavši:

"Otišao sam u Singapur i kad sam vidio cijelu atmosferu te kako gospodin Chatri cijeni borce, bilo mi je dovoljno. Rekao mi je da će od mene stvoriti unikatnog borca koji može uzeti pojaseve u svim borilačkim sportovima, jer se bavim njima svima. Želim biti nešto drugačije. Organizacija ima sjajne borce i želim se okušati protiv njih te im uzeti sve pojaseve. To je nešto što nitko nije napravio i to mi je najveći izazov."

27-godišnji hrvatski borac, rodom iz bosanskog Viteza, svoju karijeru je izgradio kao član njemačkog UFD tima kojeg u Düsseldorfu vode braća Tomi i Ivan Dijaković, ujedno i Robertov glavni trener. Oni su odluku donijeli zajedno s njim.

UFC-ova ponude je dobra, ali ništa posebno

A zanimljivo je čuti objašnjenje zašto nije odabrao UFC. Tu se pozvao i na rezultate nekih UFC boraca u ONE-u, zanemarivši da veliki broj onih koji su prešli u tu organizaciju to nisu napravili u svom "primeu".

"ONE je najbolja organizacija na svijetu, što vidimo po tome kako su UFC borci koji su otišli u nju prošli. UFC mi je dao dobru ponudu, ali ništa posebno. ONE mi je prije svega ponudio puno solucija. Daju mi da radim nešto novo. UFC je bio dobar, ali prihvatio sam ponudu najveće organizacije na svijetu. To je potvrdio i Eddie Alvarez. To su napravili Sage Northcutt i Demetrious Johnson. U ONE-u imam najveći izazov i to će shvatiti svi koji razumiju ovu igru. Bio sam na raznim priredbama i kad sam vidio borce ONE-a, vidio sam da su oni jedan drugi nivo od svih ostalih", objasnio je.

Još je jednom potvrdio svoju namjeru.

"Želim napraviti nešto drugačije, nešto kao što je napravio Mirko Filipović. No, ja namjeravam uzeti pojaseve više različitih sportova odjednom i napravit ću nešto što još nitko ništa nije napravio", siguran je kako je donio pravu odluku.

Soldić je u dosadašnjoj karijeri upisao 20 pobjeda i tri poraza, a trenutno je u nizu od sedam pobjeda. Tijekom tog niza uspio je osvojiti KSW-ov pojas velter kategorije te srednje kategorije, čime je postao najveća zvijezda poljske promocije, ali i najtraženiji borac svijeta budući da mu je ugovor s njima završio.

Nakon ovakve vijesti mnogi će ostati razočarani, no mi vjerujemo da bi Robertova karijera i u borilištu ONE-a trebala izgledati spektakularno. 

On sam još uvijek ne zna kad bi trebao debitirati. Zna da će biti MMA, iako još uvijek ne zna u kojoj kategoriji, a najviše bi on sam volio da to bude u listopadu.

Robertov cijeli intervju možete pronaći unutar emisije MMAHour, nakon razgovora s Brandonom Morenom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider