FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRVAK I LEGENDA

Ovog vikenda u mirovinu ide jedan od najpopularnijih MMA boraca u povijesti

Borba protiv Nica Pricea bit će posljednja u karijeri Robbieja Lawlera.

Robbie Lawler (Foto: Profimedia)

Nešto ranije ovog tjedna Robbie Lawler (29:16) obznanio je kako će nastup na ovotjednoj UFC 290 priredbi biti posljednji u njegovoj velikoj MMA karijeri.

Bivši prvak UFC-ove velter-kategorije borit će se protiv Nica Pricea u posljednjoj borbi prije glavnog dijela programa te će tražiti jubilarnu 30. pobjedu u karijeri.

22 godine karijere

41-godišnji Lawler prvi je put odradio borbu još davne 2001. godine, a UFC-u je pristupio godinu dana kasnije, kao 20-godišnjak. Prvi staž u najvećoj svjetskoj promociji trajao mu je sedam borbi, a u četiri od njih upisao je pobjedu. Među njima je i legendarni okršaj protiv Nicka Diaza.

UFC je napustio 2004. godine te se devet godina borio po raznim promocijama, prije nego što se 2013. godine vratio kao jedna od najvećih zvijezda promocije Strikeforce.

Serijom pobjeda došao je do borbe protiv Johnyja Hendricksa za UFC titulu, na UFC 171 priredbi u ožujku 2014. godine. Tu je borbu izgubio, ali Hendricksu se revanširao devet mjeseci kasnije, a u međuvremenu je ostvario dvije velike pobjede.

Imao je jedan od najuzbudljivijih šampionskih staževa, a borbe protiv Roryja MacDonalda i Carlosa Condita danas se smatraju jednima od najboljih u UFC povijesti. Uostalom, s onom protiv MacDonalda već je završio u kući slavnih.

Titulu je izgubio u ljeto 2016. godine, kad ga je savladao Tyron Woodley, ali nastavio se aktivno boriti sve do danas. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider