FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sve je spremno

Prvak ulazi u oktogon neobično lagan, Figueredo jedva prošao vagu

Prvak u srednjoj inače ne skida puno kilograma za tu kategoriju, ali ovo je ipak malo previše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Israel Adesanya i Marvin Vettori proveli su većinu prošlog tjedna prepucavajući se preko medija i društvenih mreža, a sve je kulminiralo na jučerašnjoj presici uoči eventa UFC 263 u Arizoni.

Dvojac u pitanju privatizirao je svih pola sata najavne konferencije za medije i odradio prvu rundu verbalno do te mjere da ostale borce na pozornici gotovo pa nitko nije primijetio.

No, u subotu navečer labrnje će prestati raditi i počet će pričati šake jer je sve spremno za borbe za naslov u srednjoj i muha kategoriji te okršaj Natea Diaza i Leona Edwardsa.

Adesanya kilogram ispod limita

Sva šestorica boraca u tri najveće borbe programa uspješno su prošla vagu, ali ono što iznenađuje jest što se aktualni prvak u srednjoj kategoriji na vagi pojavio gotovo kilogram lakši od propisanih 84 kilograma.

Novozelandski Nigerijac inače ne skida puno kilograma za borbe u srednoj kategoriji, „malo saune i trčanja prije vaganja i spreman sam“, često zna reći za svoju kilažu uoči borbe, međutim ovaj put na službenu vagu je stao prilično lagan.

Vetori je također bio nešto ispod limita, ali ne toliko kao Adesanya. Aktualni prvak pokušat će s tom kilažom treći put obraniti svoj pojas u revanšu s Vettorijem, kojeg je pobijedio prije tri godine također u Arizoni.

Figueredo jedva prošao vagu

Prvak i izazivač u muha kategoriji Davieson Figueredo i Brandon Moreno na vagi su se pojavili s točno 57 kilograma. Figueredo se posljednji pojavio na vaganju, inače je imao problema sa skidanjem na 57 kg, a i ovaj put se morao pošteno namučiti kako bi prošao.

Edwards i Diaz također su uspješno odradili vaganje, stoga sve je spremno za večerašnji borilački spektakl…

U svojoj zadnjoj borbi Adesanya je izgubio od Blachowicza:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider